Razvan Lucescu: Suntem un popor fragil psihic

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 08:53
2791 citiri
Razvan Lucescu: Suntem un popor fragil psihic

Selectionerul Razvan Lucescu crede ca suporterii si mass-media ar trebui sa sustina mai mult nationala Romaniei.

"Sigur, ca orice om, mai fac si greseli, insa e frustrant sa vezi ca se cauta atatea subiecte senzationale. Pe de alta parte, suntem si un popor fragil psihic, cu un tupeu de suprafata, care dispare daca intri in profunzime. Iese la iveala teama, neincrederea. Aici si presa are un rol important.

Trebuie sa stie sa transmita o anumita stare de spirit in jurul nationalei, sa creeze o emulatie, indiferent cum se numeste antrenorul. Sunt suficiente subiecte fierbinti in toate celelalte saptamini pentru a continua in aceeasi nota si cind joaca Romania. Sentimentul pe care media il cultiva printre spectatori nu se opreste doar la suporterul de fotbal.

Se transmite si celorlalti din jur. Nu suntem uniti ca popor si se practica permanent dezbinarea din interior. Pana la urma, e normal ca presa sa ofere ce subiecte crede de cuviinta, traim tot timpul la extreme, dar as fi simtit nevoia ca inaintea unui meci important cu Franta sa existe o alta abordare.", a declarat Lucescu pentru Gazeta Sporturilor.

Selectionerul a continuat accentuand faptul ca fotbalul romanesc la nivel de club a scazut in valoare in ultimii ani.

"Sa nu se mai incarce cu atitea energii negative atmosfera din jurul nationalei. Din contra, as fi asteptat sa se faca o pregatire emotionala pozitiva pentru echipa. Era nevoie. Trebuie sa acceptam ca fotbalul romanesc e fragil, echipele de club au pierdut deja pozitia cistigata in Europa prin performantele din perioada 2004-2006.

Fiecare jucator transferat in strainatate are probleme cel putin in primul an dupa plecarea din tara, sint putini la cluburile din strainatate, multi nu joaca. In afara de Chivu, nu avem pe nimeni la o echipa mare. Astea sint lucrurile concrete si de aceea ne-ar fi fost de ajutor o sustinere reala pentru nationala.", a mai declarat Razvan Lucescu.

Planul lui Razvan Lucescu de a califica nationala la Euro 2012

Lucescu: Nu am nicio vina

Romania a obtinut doar doua puncte in startul preliminariilor pentru Euro 2012, dupa 1-1 cu Albania, 0-0 cu Belarus si 0-2 cu Franta.

Citeste si:
Președintele Klaus Iohannis face o vizită de stat în Egipt. Agenda întâlnirilor cu oficialii de la Cairo
Președintele Klaus Iohannis face o vizită de stat în Egipt. Agenda întâlnirilor cu oficialii de la Cairo
Preşedintele României face miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. Preşedintele Iohannis va fi primit la ora 11:00, la Palatul...
Ludovic Orban, tot mai aproape de a-și da demisia din PNL. Cine sunt liberalii care l-ar putea urma
Ludovic Orban, tot mai aproape de a-și da demisia din PNL. Cine sunt liberalii care l-ar putea urma
Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a anunțat marți, 26 octombrie, că și-a dat demisia din grupul parlamentar al liberalilor, continuându-și activitatea ca parlamentar neafiliat. Orban a...
Sursa: Ziare.com