Se pregateste demiterea lui Razvan Lucescu?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 31 Martie 2011, ora 07:22
2969 citiri
Se pregateste demiterea lui Razvan Lucescu?

Zilele lui Razvan Lucescu pe banca tehnica a echipei nationale par sa fie numarate. Desi nu si-a dat demisia dupa "dubla" ratata cu Bosnia si Luxemburg, selectionerul poate fi fortat sa plece in perioada urmatoare, cand ii va fi analizata activitatea.

Criticat destul de dur de majoritatea fanilor primei reprezentative, Lucescu cel mic nu mai are sprjin nici la nivel inalt. Mircea Sandu si Ionut Lupescu, principalii sustinatori ai antrenorului, au incercat sa se disocieze de acesta in ultimele interventii din media. Mesajul este cat se poate de clar - Razvan va pleca, mai devreme sau mai tarziu, fie ca vrea, fie ca nu.

Oamenii care conduc de ani buni fotbalul din tara noastra, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, vor avea o serie de intalniri informale in perioada urmatoare pentru a stabili pasii ce trebuie urmati in incercarea de a redresa nationala. Cum Lucescu a fost aspru criticat de patronii din Liga 1, dar si de presedintele LPF, sunt sanse mari sa se insiste pe ideea demiterii.

Soarta lui Razvan Lucescu va fi decisa la Comitetul Executiv al FRF din data de 7 aprilie, cand intreaga activitate a tehnicianului va fi analizata "la sange".

Ce se poate intampla cu selectionerul?

In momentul acesta, exista 3 variante pe care sefii de la Casa Fotbalului le iau in calcul:

- Lucescu primeste un vot de incredere si ramane selectioner al Romaniei. Putin probabil ca acesta sa fie deznodamantul, mai mult din cauza jocului extrem de slab al echipei, care pericliteaza si putinele sanse de calificare la Euro 2012 pe care le mai avem.

- Lucescu ramane pana in vara. Este varianta cea mai probabila, Razvan urmand a conduce nationala pana la finalul returului cu Bosnia. Motivele sunt diverse, insa determinanta este dificultatea de a gasi un antrenor capabil sa pregateasca Romania si dispus sa vina la echipa acum, in plin campionat. De aceea se asteapta ca intrecerile interne sa se termine, dupa care vor incepe tatonarile si negocieirile.

- Lucescu pleaca imediat. Exista posibilitatea ca selectionerul sa fie fortat sa demisioneze imediat, caz in care un nou antrenor ar trebui numit in cel mai scurt timp. Aceasta precipitare si lipsa de solutii la nivelul bancii tehnice l-ar putea salva totusi pe Razvan, care ar mai avea cateva luni la dispozitie pentru a se salva.

Indiferent de ce se intampla, un lucru este cert: Razvan Lucescu nu va ramane somer. Experienta de la echipa nationala l-a transformat intr-un antrenor cu nume, cautat de echipe mari din Romania sau chiar strainatate.

Quarterly Report - Editia 4

Cele mai șocante momente care au avut loc în Parlamentul României. Bătăi, îmbrânceli și jigniri grotești între aleșii români
Cele mai șocante momente care au avut loc în Parlamentul României. Bătăi, îmbrânceli și jigniri grotești între aleșii români
Ultimul incident din Parlamentul României, în care deputatul PNL Florin Roman a fost agresat de către fostul său coleg, deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, a readus în atenția publică...
O nouă promisiune pentru aderarea completă a României la Schengen: „Anul acesta trebuie să facem dreptate” VIDEO
O nouă promisiune pentru aderarea completă a României la Schengen: „Anul acesta trebuie să facem dreptate” VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu susține că România va intra în Schengen cu drepturi depline, pe cale terestră, până la sfârșitul anului 2024. „Promisiunea” a fost făcută de Ziua Românilor...
#Razvan Lucescu demis, #Razvan Lucescu dat afara nationala, #Razvan Lucescu echipa nationala , #nationala