Decizia luata de Rusia in privinta gazelor livrate Romaniei

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 16:35
5943 citiri
Decizia luata de Rusia in privinta gazelor livrate Romaniei

Romania a inregistrat in ultima perioada, ca si alte state, probleme cu reducerea livrarii de gaze din Rusia, dar volumul furnizat a crescut miercuri, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, precizand ca a discutat, marti, pe aceasta tema cu oficiali ai Comisiei Europene.

"Au crescut furnizarile pentru astazi. Intelegem ca sunt mai multe tari care s-au confruntat cu reduceri de furnizare din Federatia Rusa, stie si Comisia Europeana, am avut niste discutii si ieri, la Bruxelles", a spus ministrul in sedinta de miercuri a Guvernului, dupa ce premierul Victor Ponta s-a interesat de situatia livrarilor de gaze din Rusia, intreband daca "azi, ne-au mai dat drumul la robinet sau tot asa strans l-au tinut".

Dupa scurta informare a ministrului, premierul a precizat ca necesarul de gaze pentru populatie si necesitati urgente este asigurat pentru aceasta iarna din resurse proprii si depozite, indiferent de deciziile "politice sau pseudopolitice" care vor fi luate in estul Europei.

De ce Europa nu se va putea lepada de gazele rusesti in urmatorii 10 ani

"In orice situatie, orice se intampla cu gazele din Rusia si cu altceva, pentru populatie si pentru necesitatile urgente avem propriile noastre resurse si de asemenea, depozite.

Speram sa nu fie probleme cu gazele din import pentru desfasurarea activitatilor economice in mod normal, insa vreau sa transmit ca, orice se intampla si orice decizii politice sau, ma rog, pseudopolitice se iau in estul Europei, noi avem pentru aceasta iarna, pentru populatie, asigurat tot ceea ce trebuie", a spus Ponta.

El a precizat ca a discutat cu ministrul delegat pentru Energie si cu ceilalti factori implicati despre aprovizionarea cu gaze din import si si-a exprimat speranta ca nu vor fi probleme speciale, chiar daca in ultimele zile au aparut disfunctionalitati in furnizarea gazelor de catre Rusia.

Citeste si:
Nicolae Ciucă, nominalizat premier. Klaus Iohannis: „E inadmisibil să continuăm în acest stil”. Prima declarație a premierului desemnat
Nicolae Ciucă, nominalizat premier. Klaus Iohannis: „E inadmisibil să continuăm în acest stil”. Prima declarație a premierului desemnat
Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 21 octombrie, că l-a nominalizat pe senatorul PNL Nicolae Ciucă drept premier desemnat. Șeful Statului a subliniat că „această criză a durat...
Ce vrea Iohannis: câștigul imediat sau avantajul de lungă durată?
Ce vrea Iohannis: câștigul imediat sau avantajul de lungă durată?
Măsurile antiepidemice anunțate de președintele României nu sunt foarte dure prin comparație cu deciziile altor state europene, care se află în situații mult mai bune. În Letonia, de...
Sursa: MEDIAFAX