Ministrul Energiei demite trei directori de la Conpet. Nereguli la achizitii publice

Luni, 31 Martie 2014, ora 17:03
1536 citiri
Ministrul Energiei demite trei directori de la Conpet. Nereguli la achizitii publice

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a anuntat, luni, ca va da afara trei directori din cadrul companiei de stat Conpet, ca urmare a unor sesizari legate de nereguli la anumite achizitii publice.

El i-a solicitat directorului general al societatii, Liviu Ilasi, ca pana la sfarsitul zilei de luni sa pregateasca formele legale pentru demiterea directorului general adjunct Narcis Florin Stoica, directorului Directiei de Operare Nicolae Dobromir si sefului Serviciului de Achizitii si Logistica Vasile Crisan.

Aceasta masura a fost luata de ministrul delegat pentru Energie in urma primirii

mai multor sesizari in legatura cu deficientele inregistrate in sistemul de

achizitii publice al Conpet, a transmis Ministerul Energiei.

Deficientele au fost semnalate in special in ceea ce priveste organizarea licitatiilor privind achizitionarea serviciilor de transport pe calea ferata, contract cu o valoare de peste 10 milioane de euro. Incercarile de favorizare a anumitor agenti economici au inceput la jumatatea anului 2013.

"Le solicit si pe aceasta cale tuturor angajatilor Departamentului pentru Energie, dar si salariatilor de la oricare dintre societatile, la care departamentul exercita in numele statului roman calitatea de administrator sa-si faca treaba cu profesionalism si sa-si pastreze intacta integritatea. Guvernul are o toleranta zero fata de cei care cred ca pot dispune dupa bunul plac de banii companiilor de stat", a declarat ministrul.

"Am inceput cu Elcen. Continuam astazi cu societatea Conpet. Nu vom ezita sa luam

masuri in toate acele cazuri in care exista semnale privind incalcarea procedurilor

legale", a mai spus ministrul delegat pentru Energie.

Conpet SA este o companie de stat care opereaza transportul de titei, gazolina,

etan si condensat prin conducte si cu vagoane cisterna pe calea ferata, in scopul

aprovizionarii rafinariilor cu titei si cu derivate ale acestuia. Din data de 5

septembrie 2013, actiunile emise de societate se tranzactioneaza pe Bursa de Valori Bucuresti.

Nicolescu a anuntat acum doua saptamani ca vrea sa inceapa un program de eficientizare a Elcen, care ar urma sa includa si schimbarea conducerii producatorului de energie electrica si termica.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#ministru Energie sefi Conpet, #demitere sefi Conpet, #demitere directori Conpet , #ministru delegat