Razvan Nicolescu, bilant dupa 10 luni in Guvern: Au fost sicane, in special de la Nita

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 17:58
3734 citiri
Razvan Nicolescu, bilant dupa 10 luni in Guvern: Au fost sicane, in special de la Nita
Foto: Realitatea Tv

Ministrul demisionar al Energiei, Razvan Nicolescu, si-a facut luni bilantul dupa 10 luni in Guvern, in timp ce ministrii propusi in Guvernul Ponta 4 erau audiati de comisiile parlamentare.

Nicolescu a precizat ca i-a trimis lui Victor Ponta un raport al activitatii sale la Ministerul Energiei in perioada in care a condus institutia.

Guvernul Ponta 4: Ministrii propusi de Ponta, audiati in comisii - LIVE

"I-am transmis lui Victor Ponta un raport al activitatii Departamentului pentru Energie in ultimele 10 luni. Mi se pare absolut corect ca un ministru la finalul mandatului sa spuna care i-au fost obiectivele trasate la inceput, care s-au putut realiza, care nu s-au putut realiza", le-a spus Nicolescu jurnalistilor.

El a mentionat si "sicanele" din partea ministrului demisionar al Economiei, Constantin Nita, aratand ca munca sa in astfel de conditii nu a fost deloc usoara.

"As vrea sa va prezint cateva lucruri pe care am reusit sa le facem in aceste 10 luni, contextul nu a fost deloc usor, nu e un secret pentru nimeni ca au fost tot felul de sicane, in special de la colegul meu de Cabinet dl. Nita", a mai spus Nicolescu.

Fara probleme cu gazele - avem destule sa trecem iarna

Ministrul demisionar a subliniat ca Romania este pregatita sa faca fata iernii, avand destule gaze pentru a rezista in orice context intern sau extern.

"Am avut impreuna cu colegii mei o analiza astazi dimineata in legatura cu modul cum suntem pregatiti pentru a face fata perioadei de iarna. Si Romania e pregatita si pe ceea ce inseamna stoc si putere disponibila in sistemul energetic sa trecem cu bine aceasta iarna.

Livrarile din Rusia functioneaza aproape in parametri normali deci sunt absolut optmist ca vom trece aceasta iarna cu bine, indiferent de contextul extern, si populatia nu va avea de suferit", a spus Nicolescu.

Guvernul Ponta 4 - Lista cu propunerile de ministri - cine vine si cine pleaca

La final el le-a multumit jurnalistilor pentru profesionalismul de care au dat dovada in perioada in care a lucrat cu ei si le-a facut "cadou" de ramas-bun mai multe documente privind piata gazului.

"As vrea sa va multumesc pentru profesionalismul vostru. E un lucru bun, e un privilegiu pentru un ministru sa lucreze cu oameni buni care stiu ce sa intrebe si inteleg foarte usor problemele. Va doresc sa continuati pe domeniul energetic.

Veti gasi in mapa documente pe care am considerat foarte util, in baza principiului transparentei pe care l-am promovat, sa le aveti. Este vorba de o scrisoare pe care i-am transmis-o recent comisarului pentru energie despre liberalizarea pietei de gaz si un memorandum adoptat de Guvern cu privire la dezvoltarile care ar fi trebuit sa se produca pentru a avea o piata de gaz mai competitionala", le-a spus Razvan Nicolescu jurnalistilor.

Ministrul Razvan Nicolescu pleaca din Guvern - Energia revine la Ministerul Economiei (Video)

Primul demisionar din Guvern

Razvan Nicolescu a anuntat sambata, pe Facebook, ca va demisiona din functia de ministru delegat pentru Energie, dupa ce premierul Victor Ponta i-a comunicat ca va comasa ministerul pe care l-a condus Nicolescu cu Ministerul Economiei.

"Am discutat, astazi, cu prim-ministru Ponta despre ceea ce urmeaza. Mi-a comunicat ca isi doreste un nou concept: lipirea, din nou, a departamentului de energie la ministerul economiei si numirea unui ministru politic.

I-am multumit pentru ca mi-a dat sansa sa fac ceva pentru Romania in aceste 10 luni. I-am comunicat ca nu ma intereseaza nici o alta functie publica in Romania si l-am rugat sa continue reformele incepute in energie", a anuntat Nicolescu.

Explicatia ministrului demisionar al Energiei: De ce nu mai poate ocupa o functie publica

El a explicat ulterior de ce nu-l intereseaza o alta functie publica.

"Toata cariera mea este legata de spatiul energetic. Dupa ce ai fost ministru al Energiei, nu mai exista o functie in spatiul public pe care ai putea sa o ocupi.

In continuare imi doresc o cariera legata de acest domeniu de care ma simt atasat. In plus, exista sustinere de la Bruxelles pentru candidatura mea la o organizatie importanta din domeniul energetic", a declarat Nicolescu, duminica, intr-o interventie telefonica la B1 TV.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Razvan Nicolescu demisie Guvern Ponta, #Nicolescu sicane Constantin Nita , #ministru delegat