A lăsat banii din Qatar ca să aducă medalii olimpice pentru România: ”Poți să scoți un om din țara lui, dar nu poți scoate țara din el”

Luni, 27 Martie 2023, ora 03:49
3669 citiri
A lăsat banii din Qatar ca să aducă medalii olimpice pentru România: ”Poți să scoți un om din țara lui, dar nu poți scoate țara din el”
Răzvan Șelariu

Răzvan Șelariu, medaliatul cu bronz la Olimpiada de Atena, a renunțat la contractele din țările arabe și din Insulele Feroe, acolo unde antrena de ani buni, ca să facă performanță la lotul național de juniori al României.

După 10 ani la cârma loturilor naționale de seniori ale Qatarului și alți trei în Insulele Feroe, Răzvan Șelariu s-a întors acasă.

Medaliatul cu bronz olimpic din 2004 este coordonatorul principal al lotului național de juniori al României.

„Este o reală plăcere să antrenez din nou acasă. Sunt foarte bucuros. Acasă e cel mai bine, știți cum e vorba aceea, poți să scoți un om din țara lui, dar nu poți scoate țara din el”, spune Răzvan Șelariu, coordonator principal al lotului național masculin de juniori al României.

Răzvan e conștient că va mai dura ceva până gimnastica masculină va reveni acolo unde era atunci când el o practica la cel mai înalt nivel.

„Eu vreau medalii, asta își dorește orice antrenor dar depinde și de cum își vor stăpâni emoțiile, în concurs, la juniori știm cu toții că trebuie lucrat mult și pe partea psihologică”, a precizat el.

La națională, Șelariu este ajutat de fostul său antrenor, Ștefan Gal.

„Am apelat la maestrul Ciobi să vină alături de mine și trebuie felicitat că la vârsta lui se ține foarte bine și ne ajută ca micuții noștri gimnaști să facă performanță”, a precizat Răzvan Șelariu.

Fostul mare gimnast pregătește 9 sportivi care se află înaintea celui mai important examen din carieră, Campionatul Mondial din Antalya, primul pentru ei.

#Razvan Selariu, #gimnastica, #bani, #Romania , #stiri din sport