Razvan Theodorescu: Romania e o Europa in miniatura
Razvan Theodorescu / stiri Razvan Theodorescu
Academicianul Razvan Theodorescu afirma ca este mandru ca apartine poporului roman, un popor inteligent, care sta pe umerii a trei titani: Eminescu, Iorga si Caragiale, si care este, in realitate, o "Europa in miniatura". "Sunt mandru ca apartin unui popor inteligent, unui popor care a stiut sa treaca prin istorie, a stiut sa fie luptator la nevoie, oportunist la nevoie si tradator la nevoie. In ceea ce priveste personalitatile, natia romana sta pe umerii a trei titani: unul este poetul national, Mihai Eminescu, unul este istoricul national, Nicolae Iorga, si cel de-al treilea este dramaturgul national, Ion Luca Caragiale", a declarat Razvan Theodorescu pentru Ziare.com. Fostul ministru al Culturii spune ca aceste doua decenii scurse de la caderea comunismului nu l-au facut mai mandru de poporul caruia ii apartine, ci se simte la fel ca in urma cu douazeci de ani, din acest punct de vedere. "Imi pare rau ca suntem mult prea ...

Despre Razvan Theodorescu

Emil Razvan Theodorescu este doctor in istorie, profesor universitar si membru al Academiei Romane din 1997.

Nascut pe 22 mai 1939, la Bucuresti, Razvan Theodorescu este necasatorit si are doi copii.

A fost director general al Televiziunii Romane (1990-1992) si ministru al Culturii in Guvernul Adrian Nastase (2000-2004).

A fost senator PSD din 2000 pana in 2008. A candidat pentru al treilea mandat de senator, in sectorul 1 al Capitalei, dar nu a reusit sa intre din nou in Parlament.

La 14 decembrie 2004 a fost numit in functia de membru in Colegiul National al Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989.

In februarie 2010 a demisionat din PSD.

Se ghideaza in viata dupa un crez al unui medic din Renastere: “Prefer sa am dreptate impotriva intregii lumi decat sa ma insel odata cu ea!”

Razvan Theodorescu
Razvan Theodorescu

Data nasterii: 22 mai 1939

Cariera:  Director TVR (1990-1992), ministru al Culturii (2000-2004)

Evenimente importante:  - a demisionat din PSD in februarie 2010

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Razvan Theodorescu, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.