RBS a inregistrat pierderi de un miliard de lire sterline

Vineri, 07 August 2009, ora 11:40
1035 citiri
RBS a inregistrat pierderi de un miliard de lire sterline
Foto: Reuters

Royal Bank of Scotland (RBS) a inregistrat o pierdere de un miliard de lire sterline, in prima jumatate de an, din cauza creditelor neperformante, in valoare de 7,5 miliarde de lire sterline.

Totusi, banca, detinuta de stat in masura de 70 de procente, in urma salvarii sale de catre Guvernul britanic, intentioneaza sa mentina strategia actuala de redresare si a numit un bancher american drept nou director financiar, care a stabilit tinta pentru 2013, relateaza Reuters.

"Nu va exista un tratament miracol. Vor fi cativa ani foarte dificili, atat pentru RBS, cat si pentru economie in general", a declarat directorul executiv Stephen Hester. "Va fi un maraton, nu un sprint", a adaugat el.

Potrivit lui Hester, rezultatele nu se vor imbunatati substantial pana in 2011, iar redresarea totala va dura foarte mult timp.

Afacerile de baza ale bancii, care nu includ activele pe care intentioneaza sa le vanda, au inregistrat un profit operational de 6,3 miliarde de lire sterline, in crestere de la suma de 4,7 miliarde de lire sterline, de acum un an.

In schimb, afacerile aditionale au inregistrat o pierdere de 9,6 miliarde de lire sterline.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#rezultate financiare RBS, #pierderi RBS, #Royal Bank Scotland , #credite