Marea Britanie lanseaza luni un plan de salvare a sistemului financiar

Duminica, 12 Octombrie 2008, ora 13:01
1307 citiri
Marea Britanie lanseaza luni un plan de salvare a sistemului financiar

Marea Britanie va lansa, luni, planul sau de salvare a sistemului financiar, dupa ce bancile HBOS, RBS, Lloyds TSB si Barclay's au cerut un ajutor de 35 miliarde lire sterline (44,5 miliarde euro) pe fondul crizei financiare internationale.

Decizia, fara precedent a Marii Britanii, ar face ca guvernul sa devina actionarul principal al bancilor HBOS si Royal Bank of Scotland (RBS), arata Reuters.

Niciun reprezentant guvernamental sau al bancilor nu a putut fi contactat imediat pentru declaratii suplimentare.

Lansarea planului ar putea duce la suspendarea tranzactiilor de pe bursa din Londra, London Stock Exchange, ca sa dea timp pietei sa "digere" impactul.

Saptamana trecuta, Marea Britanie a stabilit un plan de salvare de sute de miliarde de lire sterline pentru stablilizarea bancilor, astfel incat sa poate da credite din nou.

Pachetul de masuri cuprinde o injectie de 50 miliarde lire sterline, 250 miliarde lire sterline care ar garanta imprumuturile interbancare pentru a debloca pietele si extinderea unei scheme a bancii centrale a Marii Britanii prin care sa poata schimba activele riscante ale bancilor in datorie guvernamentala ca sa poata aduce 200 miliarde lire sterline in sistem.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#Marea Britanie, #plan salvare, #sistem financiar, #banci, #ajutor, #criza , #stiri RBS