RBS ar putea fi nationalizata

Joi, 02 August 2012, ora 12:04
3263 citiri
RBS ar putea fi nationalizata
Foto: Daylife

Royal Bank of Scotland (RBS), banca prezenta si in Romania, ar putea fi nationalizata, guvernul britanic luand in considerare cumpararea pachetelor de actiuni ramase la investitorii privati, pe fondul frustrarilor privind lipsa creditarii catre mediul de afaceri.

Achizitia celor 18 procente din banca pe care guvernul nu le detine inca ar costa aproximativ 5 miliarde de lire sterline, relateaza Financial Times.

Daca banca va fi nationalizata, datoriile toxice ale bancii vor fi asigurate in intregime din banii contribuabililor.

Potrivit unor oficiali, fortarea RBS sa acorde mai multe imprumuturi ar fi singura posibilitate pentru a debloca piata creditarii, iar, pentru acest lucru, guvernul trebuie sa aiba control complet asupra bancii.

Pe de alta parte, mai multe surse apropiate de RBS au spus ca nationalizarea este improbabila. In plus, aceastea au pus la indoila planul de a forta banca sa acorde mai multe imprumuturi, avand in vedere ca ar supune contribuabilii la riscuri excesive.

RBS va anunta, vineri, rezultate financiare, iar, conform estimarilor, va avea pierderi de 1,5 miliarde de lire sterline, in primele sase luni ale anului.

In cazul luarii unei decizii pentru nationalizarea bancii, va fi nevoie si de aprobarea Comisiei Europene, deoarece ar putea incalca reglementarile privind acordarea de ajutor de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#nationalizare Royal Bank Scotland, #nationalizare RBS , #stiri RBS
Comentarii