Directorul general al Digi, urmarit penal pentru dare de mita si spalare de bani UPDATE DNA anunta toti acuzatii si firmele vizate

Miercuri, 17 Mai 2017, ora 17:27
19837 citiri
Directorul general al Digi, urmarit penal pentru dare de mita si spalare de bani UPDATE DNA anunta toti acuzatii si firmele vizate

Directorul general al Digi, Serghei Bulgac, este urmarit penal de DNA, ca suspect, pentru dare de mita si spalare de bani.

"La data de 16 mai 2017, domnul Serghei Bulgac, directorul general (Chief Executive Officer) al societatii si al RCS & RDS S.A., a fost instiintat in mod oficial cu privire la efectuarea urmaririi penale fata de acesta in calitate de suspect, in legatura cu savarsirea infractiunii de spalare de bani. Posibilitatea intamplarii acestui lucru pe parcursul desfasurarii anchetei DNA a fost anticipata si adusa la cunostinta investitorilor in cadrul Prospectului", potrivit unui comunicat al companiei de telecomunicatii remis Bursei, citat de Agerpres.

Digi precizeaza ca investitorii au fost informati ca DNA "a instiintat in mod oficial la data de 5 mai 2017, actuali si fosti membri ai conducerii societatii RCS & RDS S.A., filiala principala a Societatii, cu privire la efectuarea urmaririi penale fata de acestia, in calitate de suspecti in legatura cu savarsirea infractiunilor de dare de mita si spalare de bani, in legatura cu un contract de asociere in participatiune incheiat in anul 2009 intre RCS&RDS SA si Bodu SRL, avand drept obiect un ansamblu pentru evenimente de dimensiuni mari aflata in Bucuresti si la data de 8 mai 2017, RCS & RDS S.A., cu privire la efectuarea urmaririi penale fata de aceasta in calitate de suspect, in cadrul anchetei in curs cu privire la aceleasi fapte".

"Societatea continua sa coopereze deplin in cadrul anchetei si considera ca RCS & RDS SA si actualii si fostii membri ai conducerii sale au actionat corect si in conformitate cu legea.

In prezent, Societatea nu anticipeaza ca investigatia va reprezenta o interferinta semnificativa in ce priveste desfasurarea operatiunilor sale curente", conform comunicatului.

UPDATE 17:27 - DNA a transmis, miercuri dupa-amiaza, ca pe langa Serghei Bulgac, care este urmarit penal, ca suspect, pentru dare de mita si spalare de bani, in dosar mai sunt invinuite si alte persoane fizice si firme:

- SC RCS & RDS SA, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

- dare de mita,

- spalare de bani;

- SC BODU SRL, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

- complicitate la luare de mita,

- spalare de bani;

- SC INTEGRASOFT SRL (la data faptei detinuta de SC RCS & RDS SA) sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la spalare de bani.

De asemenea, procurorii au transmis ca s-a dispus urmarirea penala fata de:

- Dumitru Dragomir, la data faptelor presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal;

- Bendei Ioan, la data faptelor administrator al SC RCS & RDS SA;

- Alexandru Oprea, la data faptei, directorul general si presedintele consiliului de administratie al aceleiasi companii de televiziune prin cablu;

- Mihai Dinei, la data faptelor, coordonatorul activitatii juridice a aceleiasi companii de televiziune prin cablu;

- Florin Bogdan Badita, la data faptelor administrator al SC BODU SRL si Bogdan Dumitru Dragomir, la data faptelor, asociat unic al SC BODU SRL.

Citeste comunicatul integral de la DNA

Citeste si:
Secretul lui Polichinelle: Klaus Iohannis anunță că îl susține pe Cîțu și va participa la Congresul PNL. "Îl încurajez pe Florin să continue"
Secretul lui Polichinelle: Klaus Iohannis anunță că îl susține pe Cîțu și va participa la Congresul PNL. "Îl încurajez pe Florin să continue"
Președintele Klaus Iohannis a anunţat că va participa, sâmbătă, 25 septembrie, la Congresul PNL în care se alege preşedintele formaţiunii. Acesta s-a poziționat clar cu privire la...
Preşedintele Iohannis, la memorialul victimelor atentatelor din 11 septembrie de la New York
Preşedintele Iohannis, la memorialul victimelor atentatelor din 11 septembrie de la New York
Preşedintele Klaus Iohannis a depus marţi, 21 septembrie, flori şi a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, la memorialul construit...
Sursa: Ziare.com