Românul de la Real Madrid a fost convocat la naționala Spaniei. De ce nu joacă pentru naționala României

Miercuri, 24 Aprilie 2024, ora 11:37
1944 citiri
Românul de la Real Madrid a fost convocat la naționala Spaniei. De ce nu joacă pentru naționala României
Real Madrid FOTO facebook

La naționala Under 15 a Spaniei au fost convocați în acest sezon nu mai puțin de trei tineri fotbaliști români: Raul Andrei Perțea de la Real Madrid, Ares Căpățână de la CD Leganes, liderul din Segunda Division, și Ioan Robert Precup de la Villareal și satelitul CD Roda.

Raul Perțea a ales naționala Spaniei după ce părinții lui au constatat că naționala României nu îi oferă condiții favorabile.

”Am văzut că mulți își dau cu părerea și aruncă acum cu vorbe murdare într-un copil de 14 ani care nu are nicio vină. Raul a fost singurul din familie care și-a dorit să joace pentru România!

A fost convocat, a și jucat pentru România, dar au fost niște situații de neacceptat pentru club, niște condiții nefavorabile pentru care Real Madrid nu avea cum să-și dea acordul: de exemplu, o escală de 15 ore pentru Raul într-un aeroport.

El a fost chiar dezamăgit atunci când clubul nu l-a lăsat să vină în România, dar tot dezamăgit a fost și când nu a primit convocarea la naționala Under 16 care a jucat toamna trecută chiar aici, cu Spania (n.r. - dubla amicală din octombrie 2023, 3-0 și 1-0 pentru iberici).

Pentru că Raul (n.r. - Under 15 în actualul sezon) joacă la categoria superioară de vârstă, Under 16, și la Real Madrid, și la reprezentativa regiunii, unde sunt calificați în semifinalele campionatului.

În plus, noi, ca părinți, trebuia să ne descurcăm singuri când mergeam pentru Raul la naționala României. Sigur că nu este o problemă atât de mare, pentru copii facem orice, însă federația din Spania asigură mereu cheltuielile pentru părinți, vorbim de transport, hotel etc. Poate se vor schimba și la noi lucrurile...

Ca să fim bine înțeleși, Raul nu a renunțat la naționala României, acesta este adevărul, luăm convocarea la naționala Spaniei ca pe o experiență nouă, din care va avea cu siguranță multe de învățat”, au explicat părinții lui Raul Andrei Perțea pentru Sport.ro.

Quarterly Report - Editia 4

Mbappe, transfer confirmat la gigantul european. Mama lui a făcut anunțul
Mbappe, transfer confirmat la gigantul european. Mama lui a făcut anunțul
Atacantul Kylian Mbappé a organizat, luni, 20 mai, într-un restaurant din Paris, o petrecere de adio înainte de plecarea sa de la PSG. La ieşirea de la restaurant, în jurul orei 23.30, mama...
Vedeta lui Real Madrid a prins ultima convocare la un turneu final. Sau va juca și la 40 de ani?
Vedeta lui Real Madrid a prins ultima convocare la un turneu final. Sau va juca și la 40 de ani?
Veteranul Luka Modric (Real Madrid), în vârstă de 38 de ani, a fost convocat de selecţionerul Croaţiei, Zlatko Dalic, pentru EURO 2024, probabil ultimul eveniment major din cariera...
#Real Madrid Barcelona, #jucator roman, #Real Madrid , #stiri Real Madrid