Duelul titanilor, in Liga Campionilor

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 12:56
2480 citiri
Duelul titanilor, in Liga Campionilor

Semifinalele Ligii Campionilor, cea mai galonata competitie intercluburi din Europa, debuteaza marti seara cu un super meci, Bayern Munchen - Real Madrid.

Cele doua mari forte ale "batranului continent" se vor duela in doua manse de foc pentru un loc in mult ravnita finala Champions League, castigatoarea urmand sa dea piept in ultimul act cu invingatoarea din dubla Chelsea Londra - FC Barcelona.

Bayern, bestia neagra pentru Real

Bayern Munchen si Real Madrid s-au intalnit de 18 ori in cupele europene de-a lungul timpului, palmaresul fiind de partea bavarezilor. Zece dispute au revenit nemtilor, sase au fost castigate de spanioli, iar doua s-au terminat la egalitate.

Desi sunt favoriti la calificarea in finala, "galacticii" au mari probleme cu statistica inaintea meciului de pe Allianz Arena, ei pierzand opt din cele noua meciuri jucate pe teren german.

Cele doua formatii s-au mai intalnit de patru ori in semifinalele Ligii Campionilor. Nemtii s-au impus de trei ori (1976, 1987, 2001), ibericii o singura data (2000). Tot in 2000, Bayern a spulberat-o pe Real Madrid in faza grupelor cu scorul general de 8-3 (4-2 in Spania si 4-1 in Germania).

Marcatori de top

Bayern si Real Madrid au cate un jucator in Top 3 golgheteri ai Ligii Campionilor in acest an. Cu Mario Gomez (11 goluri), respectiv Cristiano Ronaldo (8 goluri) in teren, spectacolul de pe Allianz Arena este ca si asigurat. Mai mult, cele doua grupari au inscris in total 54 de goluri in actuala editie a competitiei.

13 trofee

Bayern Munchen si Real Madrid au adunat nu mai putin de 13 trofee in Champions League. "Galacticii" detin recordul cu sapte, in timp ce bavarezii au patru, fiind intrecuti din acest punct de vedere si de FC Liverpool (cinci) si AC Milan (sapte).

Echipele probabile:

Bayern Munchen: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Schweinsteiger, Koos - Robben, Muller, Ribery - Gomez;

Antrenor: Jupp Heynckes;

Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Khedira, Alonso - Di Maria, Kaka, Ronaldo - Benzema;

Antrenor: Jose Mourinho.

Partida este programata de la ora 21:30 si va fi transmisa in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bayern Real Liga Campionilor, #avancronica Liga Campionilor, #semifinale Liga Campionilor , #Champions League