Avancronica meciului Barcelona - Real Madrid: Misiune imposibila

Marti, 03 Mai 2011, ora 14:03
2884 citiri
Avancronica meciului Barcelona - Real Madrid: Misiune imposibila

FC Barcelona si Real Madrid se intalnesc marti seara, de la ora 21:45, in mansa secunda a semifinalelor Ligii Campionilor.

Dupa 0-2 in tur, madrilenii par a avea o misiune imposibila pe Nou Camp, unde nu-l vor avea pe banca pe Jose Mourinho, eliminat in meciul tur si suspendat pentru aceasta intalnire.

Pentru a se califica, gruparea din capitala Spaniei are nevoie de o victorie la doua goluri, pe un teren pe care Barcelona a primit numai 3 goluri in acest sezon al Ligii Campionilor si pe care a marcat 17 goluri!

Va fi cea de-a patra intalnire dintre cele doua mari rivale spaniole in acest an. Barca si Real s-au mai intalnit in campionat (Santiago Bernabeu din Madrid, scor 1-1), Cupa Spaniei (Mestalla din Valencia, victorie Real, cu 1-0) si Liga Campionilor (Santiago Bernabeu din Madrid, victorie Barcelona, cu 2-0).

Ultima intalnire jucata pe Nou Camp intre Barcelona si Real a avut loc in turul campionatului si s-a soldat cu o adevarata umilinta pentru "albi", care au fost invinsi de catalani cu 5-0.

In total, va fi cea de-a 213-a partida intre Barcelona si Real Madrid. Pana acum, galacticii au castigat 86 de dispute, in timp ce Barcelona are 83 de succese. 43 de intalniri s-au terminat la egalitate

Parcursul celor doua

Real Madrid a ajuns in semifinalele celei mai importante competitii intercluburi din Europa dupa ce-a castigat la pas o grupa din care au mai facut parte AC Milan, Ajax si Auxerre. Au urmat apoi optimile, in care au trecut de Lyon, cu scorul general de 4-1, pentru ca in sferturi sa-i invinga, cu 5-0 la general, pe britanicii de la Tottenham.

De partea cealalta, Barcelona a ajuns printre cele mai bune 4 echipe ale Europei dupa ce n-a avut probleme in Grupa D, din care au mai facut parte FC Copenhaga, Rubin Kazan si Panathinaikos. In optimi, trupa lui Guardiola a dat piept cu Arsenal, pe care a invins-o greu, scor 4-3 la general, iar in sferturi a zdrobit echipa antrenata de Mircea Lucescu, cu 6-1 la general.

Real, superioara

Daca ar triumfa in aceasta editie, madrilenii ar ajunge la 10 trofee Cupa Campionilor/Champions League castigate! De alte 3 ori, gruparea din capitala Spaniei a ajuns in finala, insa a fost invinsa.

In ceea ce-o priveste pe Barcelona, acesta are numai 3 trofee, insa obtinute mai recent decat adversara de miercuri seara. Tot de 3 ori au pierdut finala si catalanii.

Echipele probabile:

Ca si-n partida din prima mansa, Guardiola nu va avea la dispozitie niciun fundas stanga veritabil, astfel ca Puyol va fi folosit din nou in banda stanga.

In tabara adversa, Mourinho nu-i are la dispozitie pe Khedira, accidentat, si Pepe, suspendat dupa cartonasul rosu incasat in tur.

FC Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Mascherano, Puyol - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Villa

Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Carvalho, Albiol, Marcelo - Alonso, Diarra - Ronaldo, Ozil, Di Maria - Benzema.

Intalnirea va fi arbitrata de belgianul Frank de Bleeckere si va fi transmisa, in format LIVE text, de site-ul Ziare.com.

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#Barcelona Real Madrid avancronica, #Barcelona Real Madrid semifinale, #Barcelona Real Liga Campionilor , #FC Barcelona