El Clasico: Real Madrid invinge Barca a doua oara in cinci zile

Sambata, 02 Martie 2013, ora 18:58
7023 citiri
El Clasico: Real Madrid invinge Barca a doua oara in cinci zile

Real Madrid a invins cu 2-1 pe FC Barcelona si in campionat, dupa ce in urma cu 5 zile o invinsese si in Cupa Spaniei cu 3-1. Golurile de azi au fost marcate de Benzema si Sergio Ramos, respectiv Leo Messi.

Partida dintre Real si Barca a inceput fulminant, cu gol in chiar minutul 5, reusit de Benzema. Golul a fost creat de pasa superba a tanarului Morata, promovat in locul lui Ronaldo in acest El Clasico, Benzema indeplinind apoi o simpla formalitate in fata portii. Barcelona a acuzat socul acestui debut de meci si socul venirii pe Bernabeu chiar dupa infrangerea rusinoasa cu Real din Cupa, pe Camp Nou, 1-3 in semifinale.

Usor-usor, Barca a inceput sa preia controlul posesiei si al mijlocului terenului. Lui Messi nu i-au fost de ajuns decat doua faze ofensive concrete, pentru a marca apoi, in minutul 18.

Mai intai, atacantul argenintian nu a ajuns la o centrare buna a lui Iniesta, pentru ca minute putine mai tarziu, Lionel sa marcheze cu un sut sec la coltul scurt, dupa ce i-a pacalit din dribling pe Varane si Ramos.

Prima parte s-a incheiat fara prea multe ocazii mari, am mai putea remarca o lovitura de cap a lui Morata fix in plasa laterala a lui Valdes sau un sut mai slab al lui Messi, de la marginea careului.

Reluarea a venit cu doua echipe obsedate parca sa nu se oboseasca foarte tare, sau cel mult sa nu riste foarte mult. Si aici putem vorbi mai ales de Real care marti va da piept cu Manchester United, in mansa secunda a optimilor Ligii Campionilor. Totusi, ocaziile mari au venit de partea gazdelor, unde Cristiano Ronaldo a intrat dupa pauza.

Ronaldo a avut doua sanse mari, una printr-o lovitura libera bine tintita pe centrul portii, torpila fiind scoasa greu de Valdes peste bara. Apoi acelasi "septar" a intrat impetuos in careul catalan, dar a tras in plasa laterala.

Victoria a venit pe final si tot pentru Real, ca acum 5 zile. Golul decisiv a fost marcat de Sergio Ramos, gol perfect cu capul din corner, dupa o centrare excelenta a lui Luka Modric. Iar triumful putea fi si mai dulce, daca lui Ronaldo ii iesea o alta lovitura libera marca inregistrata, mingea izbind violent muchia barei!

Ultimul fapt demn de retinut al acestui al 225-lea El Clasico ar fi un penalty refuzat Barcei in minutul 91, cand Luis Adriano a fost contrat de Sergio Ramos, dar Vellasco nu a dat nimic. Este a doua victorie la rand pentru Real in meciurile cu Barca, un lucru care nu s-a intamplat din sezonul 2007/2008. Avansul Barcei in fruntea clasamentului ramane, dar se micsoreaza la 13 puncte.

Iata si desfasurarea meciului, faza cu faza:

Real Madrid - FC Barcelona 2-1

Min.93: FINAL DE MECI: REAL - BARCA 2-1

Min.91: Faza de penalty la Real in careu, a fost faultat Luis Adriano aproape fara dubii, Real scapa cu fata curata..

Min.90: Fault dur al lui Alves la Ronaldo, galben fara dubii.

Min.87: Ronaldo trage direct in bara din lovitura libera! Pepe reia apoi mult alaturi, ce ocazie Real!

Min.85: Intra Tello in ultima modificare la Barca. Cel schimbat este Thiago.

Min.83: GOL Real! Sergio Ramos puncteaza dintr-o lovitura de cap magistrala si face 2-1 pe tabela, Victor Valdes batut din nou!!!

Min.81: Messi nu prea s-a vazut in acest mitan, foarte sters argentinianul. Mai devreme, Luis Fabiano a intrat in locul lui Pedro.

Min.79: Centrare in forta a lui Sanchez, Lopes iese si boxeaza foarte bine, Alves reia apoi la mare distanta de transversala!!

Min.77: Ocazie uriasa Real! Morata e singur in careu cu Valdes, dar nu are inspiratia sa dea peste portar, sutand direct in acesta..

Min.75: Din nou momente terne, Barca nu mai risca, iar Real nu gaseste cheia la lacatul defensivei oaspete.

Min.71: Ocazie din nou Ronaldo, sutul sau din interiorul careului se duce in plasa laterala.

Min.69: Schimbare ultima la Real: intra Arbeloa, iese Coentrao.

Min.67: Prima schimbare la Barca: iese Villa, intra Sanchez.

Min.65: Mare ocazie Real! Ronaldo are o lovitura libera cum ii convine mai bine, pozitie centrala 25-30 de metri. Valdes scoate cu greu peste bara torpila portughezului!

Min.63: Minute bune de joc ale gazdelor, care domina, dar ocaziile inca nu apar!

Min.60: Callejon primeste o minge excelenta in careu, are varianta sutului, dar centreaza slab si Ronaldo nu ajunge la balon.

Min.58: Iese Benzema si intra Ronaldo, iese Kaka si intra Khedira, doua schimbari deci la Real.

Min.57: Villa e fata in fata cu Lopes, il ajuta Varane si pana la urma e aut de poarta.

Min.55: Jordi Alba si Sergio Ramos sunt avertizati cu cartonase galbene.

Min.52: Pasa buna Messi in flancul drept, Alves preia, centreaza in forta in careu, dar Essien acorda corner.

Min.50: Lovitura libera ce putea fi periculoasa in careul Realului, dar s-a fluierat fault in atac.

Min.48: Inceput prudent al ambelor formatii, momentan nimeni nu risca.

INCEPE REPRIZA SECUNDA

Min.45: PAUZA la Real Madrid - FC Barcelona 1-1.

Min.40: Pepe faultat dur de Jordi Alba, dar nu se da galben.

Min.38: Morata primeste pe partea stanga in careu, suteaza in forta cu capul, iar mingea scutura plasa laterala..

Min.36: Villa are o faza buna, a intrat in careu pe flancul stang, dar centrarea sa a mers in aut de tusa.

Min.32: Modric si Ramos aproape se dau cap in cap, Messi recupereaza, dar sutul sau de la marginea careului e slab si Lopes prinde sigur.

Min.30: Sut de la 20 de metri Kaka, mai mult pasa la portar de fapt, Valdes prinde lejer.

Min.28: Fault urat la Pepe mai devreme, cateva minute de joc la mijlocul terenului.

Min.24: S-a mai linistit un pic jocul, pana la punctul in care Coentrao a centrat sutat in careul mic al Barcei. Valdes a prins cum trebuie.

Min.20: Valdes prinde o minge dupa un balon necontrolat de Morata, care se descurca insa foarte bine in aceste prime minute.

Min.18: GOL Barcelona! Messi il pacaleste pe Varan, dar si pe Sergio Ramos, trage la coltul scurt si Diego Lopes este invins: 1-1 dupa doar a doua faza ofensiva concreta a Barcei.

Min.17: Pasa buna Dani Alves in careul mic, Messi nu apuca sa agate acest balon, pe care Lopes il prinde cu siguranta.

Min.15: Pique il faulteaza cu cotul pe Morata, lovitura libera care poate fi periculosa, de la 30-35 de metri.

Min.12: Usor-usor, posesia Barcei se mareste, catalanii insista, pasa lui Villa se duce in blocajul lui Ramos in careu.

Min.10: Villa nu ajunge o lansare de la Jordi Alba, in continuare nu se gasesc sau regasesc catalanii, iar Messi inca nu a iesit la rampa.

Min.7: Barca a inceput modest si parca speriata putin, asta dupa episodul de marti, acel 1-3 pe teren propriu cu marea rivala Real.

Min.5: GOL Real Madrid! Karim Benzema puncteaza in primele 5 minute, gol din cativa metri fara probleme in fata lui Valdes. Pasa splendida a tanarului Morata. Si asta dupa un inceput tern de meci.

INCEPUT DE PARTIDA!

Echipele de start:

REAL MADRID: Diego Lopez - Ramos, Varane, Pepe, Coentrao - Modric, Kaka, Essien - Callejon, Morata, Benzema

Rezerve: Adan, Arbeloa, Khedira, Carvalho, Ozil, Higuain, Ronaldo

BARCELONA: Valdes - Alves, Pique, Mascherano, Alba - Busquets, Thiago, Iniesta - Pedro, Messi, Villa

Rezerve: Pinto, Adriano, Song, Alexis Sanchez, Puyol, Fabregas, Tello

Nu mai departe de marti, cele doua echipe s-au intalnit in Cupa Spaniei, returul semifinalelor, cand Real a invins Barca acasa la ea cu 3-1, eliminand-o din competitie.

Barca este insa lider autoritar in clasamentul din Primera, avand 16 puncte peste Real si 12 peste Atletico Madrid.

Partida va fi in direct si pe Digisport de la ora 17.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Barcelona Real Madrid LIVE, #Barcelona Real Madrid, #Barcelona Real Madrid in direct, #Barcelona Real Madrid pe net, #televizare Barcelona Real Madrid, #cine transmite Barcelona Real Madrid , #FC Barcelona