Real Madrid are presa internationala la picioare

Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 16:33
2120 citiri
Real Madrid are presa internationala la picioare

Publicatiile din intreaga lume au acordat spatii largi in paginile editiilor electronice meciului disputant sambata seara intre FC Barcelona si Real Madrid.

El Clasico a avut o miza importanta in joc fiind lupta pentru titlul din Primera Division. Intalnirea s-a incheiat cu victoria formatiei Real Madrid scor 2-1.

Iata cateva titluri si analize din cele mai importante publicatii:

Cele doua prestigioase cotidiene sportive editate in capitala Spaniei la Madrid au comentat victoria galacticilor in termeni elogiosi. Marca a titrat "Lovitura Ligii si Barcelonei" notand: Real Madridul lui Jose Mourinho a dat o lovitura aproape definitiva Ligii si eternei sale rivale, invingand-o in ograda sa cu 2-1 si lasand-o la sapte puncte distanta inaintea ultimelor patru etape.

As a comentat cu titlul "Triumful campionilor" urmatoarele: Real Madrid s-a impus in fata unei Barcelona, previzibila si confuza, datorita golurilor lui Khedira si Ronaldo si cu sapte puncte avantaj si doisprezece ramase in joc nu mai are altceva de facut decat sa aleaga data din calendar pentru a se proclama campioana.

In continuare in articol se remarca: Guardiola a vrut sa castige jocul pe tabla dar a pierdut in teren. S-a descoperit in aparare, a intarit mijlocul terenului dar toate acestea nu numai ca nu au schimbat fata Barcelonei dar au incetinit viteza in joc iar miscarile au fost confuze, mai putin dinamice si in definitiv foarte previzibile.

La Barcelona, cotidianul Mundo Deportivo titreaza "Barcelona spune adio titlului" si conchide: Barcelona isi ia ramas bun de la titlu . Un Real mai linistit in momentele importante din joc, care a controlat mai bine emotiile unui alt El Clasico intens, s-a impus cu 1-2 pe Nou Camp si se indeparteaza in fruntea clasamentului la sapte puncte distanta.

Ziarul Sport scrie printre altele: Iluzia reeditarii unui nou titlu pentru a patra oara consecutiv s-a diminuat in momentul decisiv. Barcelona care s-a putut apropia la un singur punct de rivala sa dupa o cursa ametitoare de urmarire in ultimele saptamani s-a indepartat din nou la sapte puncte si pare de neconceput ca albii sa iroseasca un avantaj atat de consistent.

In Franta, L Equipe concluzioneaza cu titlul "Adevarata dimensiune a campionilor" urmatoarele: Dupa doi ani de frustrari Jose Mourinho are in sfarsit prima victorie impotriva Barcelonei in campionat. Dupa trei tentative esuate, Real a gasit in cele din urma solutia unei probleme care de prea mult timp parea imposibil de rezolvat si care ii permite sa se departeze la sapte puncte cu patru etape inainte de incheierea sezonului. France Footbal a evidentiat in titlul ca "Seful este Realul" si consemneaza: seriosi si disciplinati madrileni au reusit sambata sa se impuna pe gazon in fata Barcelonei cu 2-1.

In Italia: Gazzetta dello Sport "In sfarsit este Camp Mou" scrie: Golul lui Cristiano Ronaldo din min.73 a fost un cadou oferit fanilor madrileni dupa avantajul lui Khedira si egalarea lui Alexis Sanchez. Tuttosport "Real loveste pe Nou Camp": Echipa lui Mourinho obtine un 1-2 pe terenul Barcelonei cu golurile lui Khedira si Ronaldo si zboara la sapte puncte diferenta. Corriere dello Sport "Mourinho cu titlul in mana. Lovitura Realului la Barcelona": Khedira si Cristiano Ronaldo au semnat victoria pe Nou Camp. Momentul egalarii a fost inutil pentru extraterestrii.

Ole (Argentina): "Lovitura de K.O.": Pentru prima data in ultimele intalniri din El Clasico, pentru prima data in cea mai urmarita partida de pe planeta, imaginea Barcelonei a fost inferioara Realului. In plus pentru galactici era bun si un egal, rezultat care nu le-a servit in ultimele intalniri din Cupa sau campionat. Aceasta le-a oferit o liniste importanta in sanul echipei, care i-a facut sa se simta comod pe intreg parcursul meciului facand din Barcelona o echipa care nu-si gasea jocul.

Colonia portugheza de la Real Madrid nu este uitata de presa lusitana care exulta in urma victoriei galacticilor. Laudele se indrepta in special spre C. Ronaldo. A Bola titreaza "Ronaldo decide superclasicul" si exprima urmatorul punct de vedere: Ronaldo a oferit victoria Realului in El Clasico cu Barcelona care s-a incheiat cu 1-2. Portughezul a contribuit decisiv pentru ca galacticii sa-si apropie titlul. Alte titluri: Ronaldo aseaza Realul mai aproape de titlul (O Jogo) Linistea lui Ronaldo (Record).

The Sun (Anglia) "Bucurie pentru Mou in Nou Camp". Ronaldo a obligat scepticii sa se calmeze cu un final de partida in care Real Madrid a castigat 1-2 cu Barcelona pe Nou Camp. Si in sfarsit antrenorul Jose Mourinho a obtinut prima victorie in campionat impotriva Barcelonei intr-o partida echilibrata.

Lance (Brazilia): "CR 7 decide meciul si Real se apropie de titlu": Real Madrid a facut ceea ce putini credeau ca e posibil. A fost pe Camp Nou si a invins atotputernica Barcelona. Marele astru al partidei a fost Cristiano Ronaldo care a marcat golul victoriei si este pe primul loc in clasamentul golgheterilor in fata lui Messi.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Barcelona Real Madrid Spania, #Barcelona Real El Clasico , #FC Barcelona