Decizia scandaloasă de la marele derby Real Madrid - Barcelona. A fost sau nu gol? VIDEO

Luni, 22 Aprilie 2024, ora 11:40
2646 citiri
Decizia scandaloasă de la marele derby Real Madrid - Barcelona. A fost sau nu gol? VIDEO
Faza controversată de la Real Madrid - Barcelona FOTO X

Dezbaterea privind absenţa tehnologia de linia porţii în La Liga a fost reaprinsă duminică, după ce un potenţial gol al Barcelonei a fost anulat în Clasico câştigat de Real Madrid, scor 3-2.

În minutul 28 al meciului câştigat de Real Madrid (3-2), atacantul Barcelonei, Lamine Yamal, a executat un corner, pe care portarul madrilenilor Andrei Lunin a părut să-l respingă în spatele liniei sale. După o revizuire îndelungată a scenei de către asistentul video, golul a fost în cele din urmă anulat, iar soarta campionatului spaniol s-ar putea să se fi decis aici. Real Madrid are acum unsprezece puncte avans faţă de rivalii săi.

Dacă La Liga ar fi avut tehnologie pe linia porţii, precum celelalte ligi europene importante sau Liga Campionilor, rezultatul ar fi fost cu totul altul. Decizia autorităţilor spaniole de a renunţa la tehnologia liniei de poartă s-a bazat în principal pe considerente financiare: licenţa costă 2 milioane de euro pe sezon pentru cele 380 de meciuri disputate. În opinia lor, tehnologia liniei de poartă nu este suficient de utilizată pe parcursul unui sezon pentru a justifica această investiţie financiară. În plus, investiţia ar trebui să se dubleze pentru a doua divizie, iar stadioanele ar trebui să fie echipate cu cele 14 camere necesare.

Asaltat de critici duminică seară, preşedintele La Liga, Javier Tebas, s-a limitat la a publica pe Twitter precedentele pentru eşecul tehnic al tehnologiei liniei de poartă. El consideră că toate situaţiile litigioase de până acum au fost tratate corect de VAR.

Quarterly Report - Editia 4

Scor de maidan în finala Cupei Spaniei. Pe cine a umilit FC Barcelona
Scor de maidan în finala Cupei Spaniei. Pe cine a umilit FC Barcelona
FC Barcelona a cucerit pentru a zecea oară în istoria sa Cupa Spaniei la fotbal feminin, după de a zdrobit în finală, cu scorul de 8-0, formaţia Real Sociedad, sâmbătă la Zaragoza, în...
Ce-a făcut Ianis Hagi în primul meci după ce a impresionat contra lui Real Madrid
Ce-a făcut Ianis Hagi în primul meci după ce a impresionat contra lui Real Madrid
Internaționalul român Ianis Hagi (25 de ani) a evoluat sâmbătă seară în meciul Alaves - Getafe (1-0) din penultima etapă a campionatului Spaniei. După ce în precedenta etapă a fost...
#Real Madrid, #fc barcelona, #derby, #gol , #stiri fotbal