Un filosof de la New York șochează omenirea: Lumea de astăzi va fi înlocuită de altceva ireal VIDEO

Vineri, 21 Ianuarie 2022, ora 02:00
15818 citiri
Un filosof de la New York șochează omenirea: Lumea de astăzi va fi înlocuită de altceva ireal VIDEO
Realitatea virtuală va domina lumea în viitor FOTO: India Times

David Chalmers, profesor de filosofie la Universitatea din New York, Statele Unite, a publicat recent o carte intitulată ”Reality+”, în care vorbește despre o amenințare gravă la adresa omenirii. El susține că lumea de astăzi va fi înlocuită de o realitate virtuală, în viitorul nu prea îndepărtat.

Autorul australian spune că lumea materială din prezent își poate pierde din alură, pe măsură ce tehnologia realității virtuale avansează, punând stăpânire pe omenire, potrivit The Guardian.

Progresele tehnologice vor oferi lumi virtuale care rivalizează și apoi depășesc tărâmul fizic. Și cum acestea dispun de experiențe nelimitate și convingătoare, lumea materială își va pierde din atractivitate, susține filosoful.

”Un mod obișnuit de a gândi despre realitățile virtuale este că acestea sunt într-un fel niște realități false, că ceea ce percepi în realitatea virtuală (VR) nu este real. Cred că acest lucru este greșit.

Elon Musk avertizează omenirea: Sunt 100% șanse să aibă loc extincția în masă pe Pământ

Lumile virtuale cu care interacționăm pot fi la fel de reale ca lumea noastră fizică obișnuită. Realitatea virtuală este realitatea autentică”, susține David Chalmers.

În deceniile următoare, Chalmers crede că vom renunța la căștile greoaie din prezent pentru interfețele creier-calculator (brain computer interface – BCI), care ne vor permite să experimentăm lumi virtuale cu toate simțurile noastre.

Filosoful crede că și lumile virtuale de astăzi sunt ”reale”. O conversație în VR este una reală, spune el. Pe măsură ce lumile virtuale devin bogate și convingătoare, vom putea construi societăți virtuale, vom avea locuri de muncă virtuale și vom avea motivații, dorințe și obiective, care se desfășoară în acele medii.

Un director de la NASA anunță o veste mare pentru omenire: Două planete din Sistemul Solar pot fi locuibile VIDEO

Cu toate astea, lumea fizică nu poate dispărea peste noapte. ”Pe termen scurt, ne vom baza în mod destul de clar pe realitatea fizică și cu siguranță nu aș recomanda să o abandonăm. Dar pe termen lung, este posibil ca oamenii să-și petreacă cea mai mare parte din viață în realitatea virtuală”, spune Chalmers.

#realitatea virtuala, #realitatea, #virtual, #lumea virtuala, #lumea reala, #tehnologie vr, #tehnologie noua , #fenomen