Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

3 sfaturi pentru reamenajarea cu pavele de beton

Advertorial
Marti, 21 Februarie 2023, ora 18:15
3890 citiri
3 sfaturi pentru reamenajarea cu pavele de beton
FOTO: Shutterstock.com

Pavelele de beton sunt frecvent folosite pentru diferite amenajări datorită aspectului îngrijit pe care îl oferă spațiului, a varietății de forme și culori disponibile, precum și a rezistenței pe termen lung a lucrării. Indiferent că le alegi pentru terasamente, pavaje sau trotuare, este important să cunoști câteva aspecte importante înainte să te apuci de reamenajare. Citește acest articol și descoperă 3 sfaturi utile de care să ții cont pentru un proiect de succes!

Sfat 1: alege pavelele de beton în funcție de formă, dimensiune, textură și nuanță

Când vine vorba de reamenajarea unui spațiu cu pavele de beton, trebuie să iei în considerare caracteristicile acestora. Poți opta pentru pavele de beton de diferite culori, în diverse forme și numeroase dimensiuni. Modelele disponibile pot satisface chiar și cele mai pretențioase cerințe. Iată câteva exemple din fiecare categorie:

  • forme: pătrat, semilună, romb, hexagon, dreptunghi, romb, domino etc. Dacă îți dorești să reamenajezi un spațiu modern sau contemporan, poți lua în considerare o combinație de pavele pătrate și dreptunghice;
  • culori: roșu, portocaliu, alb, verde, gri, maro, antracit etc. Paleta de culori este foarte generoasă și îți permite să alegi nuanța potrivită proiectului tău. În cazul în care ai nevoie să îți pavezi curtea, ia în considerare culoarea acoperișului casei și a gardului atunci când achiziționezi pavelele din beton;
  • texturi: deși ai posibilitatea să optezi pentru suprafețe lucioase, este recomandat să iei în calcul riscul de alunecare asociat acestora;
  • dimensiune: în funcție de formă, dimensiunea acestora poate varia de la 125 x 250 mm la 22 x 11 x 4 cm. Cu toate acestea, dimensiunea spațiului pe care urmează să îl reamenajezi are o influență majoră asupra dimensiunii pavelelor. Cu alte cuvinte, dacă suprafața vizată este mică sau plachezi alei înguste, atunci este ideal să alegi pavele mici. Pentru o suprafață de dimensiuni mari poți folosi pavele mari.

Sfat 2: montează corect pavele de beton

Montarea pavelelor de beton poate fi un proces dificil, însă prin respectarea unor sfaturi esențiale poți obține rezultate spectaculoase, fără ajutorul unui montator.

În primul rând, trebuie să te asiguri că măsori și decopertezi spațiul în care vrei să montezi pavelele de beton. Acest lucru te va ajuta să determini numărul exact de plăci de care ai nevoie. Apoi, trebuie să te asiguri că există un strat suficient de nisip pe care vei plasa pavelele, astfel încât acestea să fie la același nivel. Este recomandat să folosești un instrument special pentru nivelarea patului de nisip sau a unei țevi așezate paralel, la cota dorită.

Trebuie să plasezi pavelele de la un colț sau de la o linie dreaptă, astfel încât să nu fie necesar să le tai ulterior. De asemenea, înainte de montarea propriu-zisă, trebuie să verifici toate plăcile pentru a te asigura că se potrivesc perfect și că nu prezintă defecte vizibile.

După montaj este necesar ca rosturile dintre pavelele de beton să fie umplute cu un strat suplimentar de nisip, pe care îl poți distribui uniform cu o mătură. Acest pas este extrem de important pentru a preveni infiltrarea apei în rosturi și contribuie la obținerea unui aspect estetic plăcut zonei amenajate.

Sfat 3: alege pavelele de beton în funcție de destinația lucrării

Pavelele de beton sunt o opțiune foarte populară atunci când vine vorba de amenajarea curților și aleilor. Pentru a obține cel mai bun rezultat, este important ca aceste pavele să fie alese în funcție de destinația lor finală.

Astfel, pentru traficul auto, grosimea minimă recomandată este de 60 mm, pentru a rezista presiunii în mod adecvat. Alegerea unei variante prea subțiri poate provoca deteriorarea pavelelor în timp, ceea ce poate duce la costuri suplimentare pentru repararea sau schimbarea lor.

Pentru traficul pietonal (alei din grădină, terasă, curte interioară) grosimea minimă recomandată este de 20 mm. De asemenea, se recomandă ca suprafața pavelelor de beton să fie netedă și antiderapantă pentru a preveni orice accidente nedorite.

Reamenajarea unui spațiu cu pavele de beton este o modalitate excelentă de a obține un aspect estetic plăcut și durabil. Dacă îți dorești să beneficiezi la maximum de beneficiile reamenajării cu pavele de beton, pune în practică aceste sfaturi!

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#reamenajare, #pavele beton , #gradina