Greșelile pe care le-au făcut milioane de români care s-au autorecenzat. "Am constatat că avem în jur de 28.000 de CNP-uri duble"

Vineri, 17 Iunie 2022, ora 10:01
8419 citiri
Greșelile pe care le-au făcut milioane de români care s-au autorecenzat. "Am constatat că avem în jur de 28.000 de CNP-uri duble"
11 milioane de români s-au autorecenzat FOTO Unsplash

Aproximativ 2 milioane de chestionare, dintre cele 11 milioane completate online în etapa de auto-recenzare, au fost invalidate.

Acestea au fost completate incomplet sau incorect, iar cei care le-au trimis nu ştiu că de fapt figurează ca nerecenzaţi, deoarece platforma nu anunţă aceste situații.

Mii de români s-au recenzat de două ori

Mulți români s-au recenzat de două ori, la adresa de domiciliu, dar și la cea de reședință.

La Brașov au apărut astfel de situații la cei plecaţi în străinătate de mai mult de un an, cei veniţi în judeţ de mai mult de un an şi cei care s-au mutat în jurul Braşovului, dar s-au trecut rezidenţi tot în municipiu, pentru a-i putea înscrie pe copii la grădiniţă sau şcoală în oraş, potrivit Bună Ziua Brașov.

„Alt fenomen este că eu, să zic, am domiciliul în Braşov, dar locuiesc, adică reşedinţa mea este în Sânpetru sau în Hărman sau ştiu eu unde şi foarte mulţi nu s-au recenzat acolo unde îşi au reşedinţa, ci unde îşi au domiciliul, din diverse motive”, a declarat Ion Popescu, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov.

„În urma autorecenzării, am constatat că avem la nivelul judeţului Braşov în jur de 28.000 de CNP-uri duble. Asta înseamnă că un cetăţean s-a înregistrat şi la Braşov, unde-şi are domiciliul, şi în altă parte, unde-şi are reşedinţa”, a mai spus directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov, pentru Bună Ziua Brașov.

Unde poți verifica dacă chestionarul de autorecenzare a fost validat

Cei care au completat chestionarul online şi vor să verifice dacă aceasta a fost înregistrat trebuie să intre pe site-ul recensamantromania.ro, acolo unde s-au şi autorecenzat.

La secţiunea "Verificarea autorecenzării după 7 zile" trebuie să introducă CNP-ul.

Dacă chestionarul a fost completat corect vor primi o dovadă de autorecenzare.

Dacă acesta nu a fost validat, va apărea un mesaj privind neefectuarea autorecenzării.

Mulți români nu au verificat acest lucru şi nu ştiu că datele lor au fost introduse în baza de date.

Deși au primit un mail de mulţumire pentru participare, acesta nu confirmă validarea datelor şi vor trebui să aştepte recenzorul acasă, scrie observatornews.ro.

Cei de la Institutul Naţional de Statistică recunosc că nu există o altă variantă şi că a existat o scăpare în realizarea platformei. Aceasta nu ar fi trebuit să permită trimiterea chestionarelor incomplete.

Recenzorii vor merge din uşă în uşă până în data de 17 iulie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#recensamant 2022, #chestionare, #gresite, #autorecenzare, #CNP, #adresa, #domiciliu, #resedinta , #recensamant 2022