UPDATE Primul recensământ din România organizat online a început. Cum se completează chestionarul

Luni, 14 Martie 2022, ora 09:30
6656 citiri
UPDATE Primul recensământ din România organizat online a început. Cum se completează chestionarul
Chestionarul se poate completa online în premieră FOTO Unsplash

Primul recensământ organizat online în România a început luni, 14 martie, iar chestionarul se poate completa până la 15 mai.

UPDATE 11:00

Site-ul conceput de Institutul Național de Statistică pentru autorecenzare nu este funcțional încă din prima zi a lansării acestuia, luni, 14 martie.

INS a anunțat că platforma a fost suprasolicitată, astfel că este necesară suplimentarea resurselor tehnice.

”Bună dimineața,

Ca urmare a interesului foarte ridicat manifestat de populație pentru accesarea platformei de autorecenzare în primele ore ale zilei de 14 martie, website-ul dedicat Recensământului Populației și Locuințelor a fost suprasolicitat. Astfel, până la suplimentarea resurselor de natură tehnică, rugăm persoanele care doresc să se autorecenzeze să acceseze direct Platforma de Autorecenzare la adresa https://autorecenzare.insse.ro.

Vă cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru interesul manifestat!”, a transmis INS.

Știrea inițială

Instituția Prefectului Municipiului București a explicat într-o postare pe Facebook care sunt pașii pe care oamenii trebuie să îi urmeze:

1. Completarea formularului de pre-înregistrare de pe site-ul www.recensamantromania.ro;

2. Completarea chestionarelor aferente fiecărei persoane din gospodărie și transmiterea acestora;

3. Verificarea autorecenzării de către fiecare persoană în parte (accesând „VERIFICAREA AUTO-RECENZĂRII” de pe site-ul www.recensamantromania.ro)

Avantajele autorecenzării

1. Completarea online, facilă, de oriunde și oricând, fiecare persoană putând să își gestioneze timpul și confortul completării chestionarului de recensământ;

2. Persoanele nu mai sunt vizitate acasă de recenzori;

3. Protecție și siguranță pentru membrii gospodăriei;

4. O zi liberă plătită pentru persoanele care lucrează.

Autorecenzarea este prima etapă de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021) care presupune, în premieră pentru România, două aspecte: autorecenzarea online și autorecenzarea online asistată (ARA), pentru îndrumarea persoanelor cu abilități digitale mai reduse.

Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința obișnuită în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni), poate completa chestionarul online.

Toate persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcție de situația avută la momentul de referință al recensământului care este ora,, 00:00” din ziua de 1 decembrie 2021.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#recensamant 2022, #online, #populatie , #recensamant 2022