Erdogan, atac murdar la adresa rivalului său: ”Nu vom da țara pe mâna unui bețiv”

Duminica, 07 Mai 2023, ora 22:28
3754 citiri
Erdogan, atac murdar la adresa rivalului său: ”Nu vom da țara pe mâna unui bețiv”
Recep Tayyip Erdogan se află la putere de 20 de ani FOTO Twitter

Preşedintele islamist al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, l-a atacat pe principalul său rival în alegerile de duminica viitoare, social-democratul Kemal Kilicdaroglu, relatează EFE.

Președintele l-a numit pe acesta ”beţiv” şi ”necredincios”, la cel mai mare miting din campania electorală cu o săptămână înainte de alegeri.

Liderul turc, aflat la putere de 20 de ani, a acuzat opoziţia că vrea să divizeze ţara eurasiatică.

”Nu-l vom lăsa pe Kilicdaroglu, care merge cu organizaţii teroriste, să divizeze această ţară”, a declarat Erdogan în timpul unui discurs transmis în direct la televiziunea turcă.

Potrivit liderului turc, la acest miting ar fi participat 1,7 milioane de persoane.

Adresându-se sutelor de mii de susţinători, Erdogan a spus ca Kiliçdaroglu poate să bea cât vrea, oamenii nu vor da ţara pe mâna unui ”beţiv”, calificându-i pe opozanţi drept ”necredincioşi”.

Erdogan, care a fost nevoit recent să ia o pauză de la campania electorală din cauza unei probleme de sănptate, este cunoscut pentru retorica sa dură care vizează nu doar opoziţia, ci şi minorităţile, inclusiv comunitatea LGBTQ, notează DPA.

Kilicdaroglu promisese sâmbătă, în cadrul unui miting la Istanbul, că va pacifica şi unifica ţara în cazul unei victorii.

”Eu, împreună cu prietenii mei, voi aduce primăvara în această ţară, voi aduce pacea. Indiferent de cine sunt, ne vom ocupa de problemele tuturor celor care trăiesc în această ţară. Nu vom discrimina niciodată pe nimeni”, a dat asigurări candidatul opoziţiei.

”Voi fi preşedintele a 85 de milioane de oameni. Voi servi 85 de milioane. Nu voi face distincţii şi îi voi îmbrăţişa pe toţi”, a conchis Kilicdaroglu, care conduce în sondaje cu o săptămână înainte de alegerile prezidenţiale şi parlamentare.

Ce șanse are Maia Sandu să câștige un nou mandat. Prorusul Igor Dodon îl dezamăgește pe Putin SONDAJ
Ce șanse are Maia Sandu să câștige un nou mandat. Prorusul Igor Dodon îl dezamăgește pe Putin SONDAJ
Principalul contracandidat al Maiei Sandu la prezidențiale, prorusul Igor Dodon, a scăzut în preferinţele alegătorilor, conform rezultatelor unui sondaj prezentat joi, 28 martie, de compania...
Problemele financiare ale Rusiei se adâncesc. Băncile sunt mai atente la respectarea sancțiunilor
Problemele financiare ale Rusiei se adâncesc. Băncile sunt mai atente la respectarea sancțiunilor
Companiile petroliere din Rusia se confruntă cu întârzieri la plată de câteva luni, pentru ţiţeiul şi carburanţii livraţi, deoarece băncile din China, Turcia şi Emiratele Arabe Unite au...
#Recep Tayyip Erdogan, #alegeri prezidentiale, #Turcia, #atacuri, #contracandidat , #Turcia