Descoperire care uimește cercetătorii din Australia: Animalul ce poate supraviețui fără oxigen VIDEO

Marti, 23 August 2022, ora 02:22
4957 citiri
Descoperire care uimește cercetătorii din Australia: Animalul ce poate supraviețui fără oxigen VIDEO
O specie de rechin poate supraviuțui două ore fără oxigen FOTO: Daily Star

Oamenii de știință de la Universitatea Florida Atlantic și colaboratorii lor din Australia au rămas uimiți, după un studiu publicat în revista Integrative & Comparative Biology din 27 iulie 2022, să descopere o specie de rechin, care poate trăi fără oxigen, pentru câteva ore.

În afara de acest fapt neobișnuit, cercetătorii au constatat că rechinii epoleți se pot deplasa pe uscat, ”încălcând toate regulile naturii”, cu ajutorul înotătoarelor, potrivit National World News.

Acest mic rechin, care trăiește printre stânci, se mișcă în și din apă, deplasându-și corpul, cu ajutorul înotătoarelor. El este capabil să supraviețuiască fără oxigen timp de două ore, fără efecte adverse, la temperaturi mult mai ridicate, lucru care nu este reușit de alte animale marine.

Descoperire majoră legată de cancer: Factori principali care cauzează boala și duc la deces

Rechinul epolet a fost descoperit printre stânci, în jurul Marii Bariere de Corali din Australia. Cercetătorii de la Universitatea Florida Atlantic și cu sprijinul Universitățile James Cook și Macquarie din Australia, au verificat diferențe dintre deplasarea pe uscat și înotul rechinilor nou-născuți și al celor tineri.

”Studiul locomoției rechinilor epoleți ne permite să înțelegem capacitatea acestei specii și, probabil, a speciilor înrudite, de a intra și de a ieși din condițiile dificile ale habitatelor lor naturale”, a spus profesorul Marianne Porter, de la Universitatea Florida Atlantic din Statele Unite și autorul principal al studiului.

Misterul legat de Sfântul Petru a fost descifrat: Descoperire care confirmă scrierile Bibliei VIDEO

Acești rechini epoleți pot atinge lungimea de peste 1 metru (respiră cu ajutorul branhiilor, absorbind oxigenul din apă), ei putând reprezenta o cheie pentru oamenii de știință pentru a afla mai multe despre evoluția speciei, care și-a dezvoltat capacitatea de ”a merge” în 9 milioane de ani.

Alte specii de rechini care pot merge cu ajutorul înotătoarelor pot fi găsiți în Australia, Indonezia și Papua Noua Guinee.

Eveniment Quarterly Report

”Bombă” la CM de rugby. Dubla campioană mondială care e ca și eliminată în faza grupelor
”Bombă” la CM de rugby. Dubla campioană mondială care e ca și eliminată în faza grupelor
Selecţionata Ţării Galilor a obţinut primul bilet pentru sferturile de finală ale Cupei Mondiale de rugby, ediţia 2023, după o victorie categorică, cu scorul de 40-6 (16-6), obţinută în...
Șoc la Campionatul Mondial de Rugby. Una dintre marile favorite a fost spulberată
Șoc la Campionatul Mondial de Rugby. Una dintre marile favorite a fost spulberată
Surpriză mare la Cupa Mondială de Rugby. Australia este la un pas de eliminare încă din faza grupelor pentru prima oară în istorie, după ce Ţara Galilor a făcut instrucţie cu dubla...
#rechini, #rechin ciudat, #animale marine, #rechini Australia, #Marea Bariera Corali, #Australia, #habitat natural , #descoperire