Recompensa anunțată de o companie de la Moscova pentru rusul care va distruge un tanc fabricat în Occident

Luni, 30 Ianuarie 2023, ora 12:47
3234 citiri
Recompensa anunțată de o companie de la Moscova pentru rusul care va distruge un tanc fabricat în Occident
Tanc FOTO / Twitter Nexta

O companie rusă anunţă că va oferi cinci milioane de ruble (72.000 de dolari) în numerar primilor soldaţi care distrug sau capturează tancuri de fabricaţie occidentală în Ucraina, după ce Kremlinul a promis că forţele ruseşti le vor distruge, relatează Reuters.

Statele Unite, Germania şi alte câteva ţări europene se coordonează pentru a trimite Kievului zeci de tancuri de luptă avansate în următoarele câteva luni, pentru a ajuta la creşterea capacităţii militare a Ucrainei, în condiţiile în care războiul se apropie de un an. Decizia de trimitere a tancurilor de luptă a fost criticată de Kremlin considerând-o o escaladare periculoasă a conflictului, iar purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat că tancurile vor "arde" pe linia frontului. Tancurile nu au fost încă expediate la Kiev şi ar putea dura câteva luni până când va fi trimisă cea mai mare parte a livrărilor promise.

Tancurile occidentale grele ”vor arde la fel ca toate celelalte”, în cazul în care vor fi livrate Ucrainei, ameninţă Kremlinul. Occidentul ”supraestimează potenţialul pe care (aceste tancuri) l-ar putea oferi armatei ucrainene”, apreciază Dmitri PeskovCITEȘTE ȘI Tancurile occidentale grele ”vor arde la fel ca toate celelalte”, în cazul în care vor fi livrate Ucrainei, ameninţă Kremlinul. Occidentul ”supraestimează potenţialul pe care (aceste tancuri) l-ar putea oferi armatei ucrainene”, apreciază Dmitri Peskov

Însă încă de acum, o companie rusă, Fores, o firmă cu sediul în Urali care produce un material folosit în industria petrolieră, oferă o recompensă militarilor ruşi care "capturează sau distrug" tancurile Leopard 2 de fabricaţie germană sau Abrams de fabricaţie americană.

Compania a declarat că va plăti cinci milioane de ruble primului soldat rus care va distruge unul dintre tancuri şi 500.000 de ruble (7.200 de dolari) pentru toate atacurile ulterioare.

De asemenea, a anunţat că va plăti o recompensă de 15 milioane de ruble (215.000 de dolari) pentru avioanele de luptă de fabricaţie occidentală care vor fi doborâte, în cazul în care acestea vor fi livrate vreodată Ucrainei

Preluând limbajului folosit de oficialii ruşi şi de propagandiştii de la televiziunile Kremlinului, Fores spune că NATO alimentează Ucraina cu o cantitate "infinită" de arme şi escaladează conflictul.

Recompensele promise de compania Fores vin în condiţiile în care de la începutul conflictului, Ministerul rus al Apărării a susţinut că a distrus sute de piese de armament occidental. Kievul a respins aceste declaraţii, subliniind, de exemplu, că Rusia susţine că a distrus mai multe platforme de lansatoare de rachete HIMARS, fabricate în SUA, decât cele care au fost livrate vreodată ţării.

Capete de mort și simbolul invaziei ruse în Ucraina, pe gardul Ambasadei Franței din centrul Moscovei VIDEO
Capete de mort și simbolul invaziei ruse în Ucraina, pe gardul Ambasadei Franței din centrul Moscovei VIDEO
Trei capete de mort şi un ”Z” - simbolul intervenţiei ruse în Ucraina -, o ”frescă” de un gust îndoielnic, au fost desenate de anonimi pe zidurile sediului Ambasadei Franţei, în...
Scandal la nivel înalt în Rusia. Un ministru decorat de Putin, reținut pentru luare de mită
Scandal la nivel înalt în Rusia. Un ministru decorat de Putin, reținut pentru luare de mită
Ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Timur Ivanov, a fost reţinut sub suspiciunea de luare de mită, informează agenția TASS printr-un comunicat. "Suspectat de comiterea unei...
#recompensa, #tanc, #Moscova, #companie, #distrugere, #tancuri, #Occident , #Rusia