Povestea violatorului care a scapat de puscarie in baza recursului compensatoriu si a recidivat dupa 3 zile

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 06 Martie 2019, ora 09:34
13261 citiri
Povestea violatorului care a scapat de puscarie in baza recursului compensatoriu si a recidivat dupa 3 zile

Justitia l-a condamnat definitiv, marti, pe unul dintre detinutii care au scapat din penitenciar in baza Legii recursului compensatoriu si care a recidivat la 3 zile de la eliberare. A violat o femeie in centrul Capitalei.

Marius Florin Georgescu (de 34 de ani) a fost condamnat definitiv ieri la 15 ani si 4 luni de inchisoare pentru viol, fapta facuta in stare de recidiva postexecutorie. Decizia a fost data de Curtea de Apel Bucuresti.

Marius Florin Georgescu este unul dintre detinutii eliberati in baza Legii recursului compensatoriu si care a recidivat la scurt timp dupa eliberare. Anterior, el fusese inchis timp de 9 ani pentru ca violase o fetita de 13 ani. Legea lui Tudorel Toader i-a usurat eliberarea.

Potrivit prevederilor Legii recursului compensatoriu, detinutii care au stat in conditii improprii beneficiaza de sase zile libere la fiecare 30 de zile executate.

Violul

Dupa ce s-a trezit in libertate, Georgescu a atacat o femeie de 33 de ani pe Calea Mosilor din Sectorul 2 al Capitalei, iar apoi i-a luat telefonul si 50 de lei. Fapta a socat opinia publica prin tupeul de care a dat dovada.

Victima a povestit ca atacul s-a intamplat dupa ce a parasit incinta unui club din Sectorul 2, cand a fost abordata de un barbat necunoscut care i-a propus sa o insoteasca pana acasa.

"Acesta a condus-o pe femeie pe jos, cu acordul ei. In apropierea locuintei vicimei, barbatul, in varsta de 33 de ani, a violat-o si a furat din geanta acesteia un telefon mobil si o suma de bani, apoi a fugit, fiind gasit in Constanta, acasa la un apropiat", au povestit anchetatorii.

Cronologia unui caz mediatizat

19 octombrie 2017: Intra in vigoare Legea recursului compensatoriu. Sunt eliberati 529 de detinuti, printre care si Marius Florin Georgescu.

22 octombrie 2017: Georgescu violeaza o femeie in centrul Capitalei si ii fura mai multe bunuri.

2 noiembrie 2017: Georgescu este retinut de procurorii de la Parchetul Sectorului 2, ulterior arestat de magistrati.

11 octombrie 2018: Judecatoria Sectorului 2 il condamna la o sentinta totala de 15 ani si 4 luni de inchisoare. Cea mai mare pedeapsa este pentru viol - 12 ani, dar la care se adauga un spor si pentru infractiunea de furt calificat si pentru starea de recidiva.

5 martie 2019: Curtea de Apel Bucuresti respinge ca nefondat apelul lui Georgescu. Barbatul ramane cu pedeapsa de 15 ani si 4 luni de inchisoare. Sentinta este definitiva.

Daune morale de 20.000 de euro

Georgescu are mai multe drepturi interzise timp de 5 ani dupa executarea pedepsei, potrivit deciziei definitive.

- Dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice;

- Dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat;

- Dreptul de a comunica cu victima sau cu membri de familie ai acesteia.

In plus, judecatorii l-au obligat pe Georgescu sa plateasca victimei suma de 20.000 euro, in echivalentul in lei la cursul BNR din ziua platii, cu titlu de despagubiri pentru daune morale.

Citeste si:
Reacția lui Drulă după ce premierul a anunțat ”că se va încerca a cincea oară” realizarea autostrăzii Ploiești-Brașov prin parteneriat public-privat
Reacția lui Drulă după ce premierul a anunțat ”că se va încerca a cincea oară” realizarea autostrăzii Ploiești-Brașov prin parteneriat public-privat
Președintele USR, Cătălin Drulă, a reacționat joi seara, 18 august, după declarațiile făcute de premierul Nicolae Ciucă privind Autostrada Ploiești-Brașov. ”Definiția nebuniei:...
Revista Nature publică un studiu despre partidul AUR: „Ideologia de bază a partidului, o amenințare mare asupra democrației”
Revista Nature publică un studiu despre partidul AUR: „Ideologia de bază a partidului, o amenințare mare asupra democrației”
Doi cercetători români au publicat în presigioasa revistă Nature un studiu despre partidul AUR, menționând că „și-a făcut campanie într-un mod insidos, atât pe rețelele de...