Deputatul PNL care a votat recursul compensatoriu: Romanii s-ar putea intreba daca a fost o neghiobie sau o adevarata potlogarie

Miercuri, 04 Decembrie 2019, ora 15:22
5146 citiri
Deputatul PNL care a votat recursul compensatoriu: Romanii s-ar putea intreba daca a fost o neghiobie sau o adevarata potlogarie
Foto: Facebook/Partidul National Liberal

Deputatul PNL Ioan Cupsa sustine ca ne aflam intr-un moment in care romanii s-ar putea intreba daca legea recursului compensatoriu a fost "o neghiobie sau o adevarata potlogarie din partea noastra, a parlamentarilor".

Cupsa este singurul liberal care a votat recursul compensatoriu, apoi s-a sucit

"Eu cred ca a fost o potlogarie care masca o gratiere, de care au beneficiat mii de condamnati, cu urmari de-a dreptul tragice", a spus el, dupa ce abrogarea recursului compensatoriu a primit votul majoritatii deputatilor.

"Am reusit sa bifam trei mari promisiuni pe care le-am facut romanilor in timpul campaniei electorale, PNL se tine de cuvant si incet-incet incercam sa reparam ceea ce a stricat PSD (...)

Astazi a incetat calvarul in privinta recursului compensatoriu, cel putin de azi inainte criminali, violatori, talhari nu vor mai fi eliberati - precum si alti condamnati din penitenciare - mai repede, in baza beneficiilor pe care le acorda aceasta lege", a declarat si liderul deputatilor PNL, Florin Roman.

Lucrurile nu stau insa chiar asa. Iata cum se aplica abrogarea si cine mai poate beneficia de lege

Deputatul Ioan Cupsa, initiatorul legii de abrogare a recursului compensatoriu, a spus ca, "in sfarsit, legea recursului compensatoriu este istorie".

"(...) Din pacate, insa, acest in sfarsit vine cam tarziu. Vine tarziu, noi am initiat aceasta lege inca de acum mai bine de zece luni, daca acest lucru s-ar fi intamplat in cursul lunii februarie, cum cu totii ne-am fi dorit, probabil alte 2.000 de condamnati nu ar fi fost eliberati in aceste conditii, inainte de vreme, subliniez acest lucru, inainte de vreme, din penitenciarele romanesti.

Acest inainte de vreme a produs sute de victime, care unele dintre ele chiar si-au pierdut viata", a afirmat el.

Cupsa a spus ca este un moment in care romanii s-ar putea intreba daca legea recursului compensatoriu a fost "o neghiobie sau o adevarata potlogarie din partea noastra, a parlamentarilor".

"Eu cred ca a fost o potlogarie care masca o gratiere, de care au beneficiat mii de condamnati, cu urmari de-a dreptul tragice", a adaugat el.

Intrebat despre faptul ca a votat initial legea recursului compensatoriu, Cupsa a spus ca a explicat inca de atunci ca a votat "dintr-o eroare de manipulare, de manevrare a butoanelor de vot".

"A fost o regretabila eroare pentru care platesc pretul", a sustinut el.

Abrogarea recursului compensatoriu a fost votata miercuri de Camera Deputatilor, care este decizionala in acest caz. S-au inregistrat 272 de voturi "pentru" si 5 abtineri.

Cine sunt cei 5 deputati care nu au votat abrogarea recursului compensatoriu

Citește și:
”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit: ”Cei care și-au bătut joc de sprijinul financiar nu vor mai avea dreptul să participe”
”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit: ”Cei care și-au bătut joc de sprijinul financiar nu vor mai avea dreptul să participe”
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat vineri, 2 decembrie, că programul ”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit. ”Lucrurile se vor schimba, pentru că noi am introdus o...
Olanda va susține România pentru Schengen. Austria încă nu este convinsă în privința aderării țării noastre și a Bulgariei
Olanda va susține România pentru Schengen. Austria încă nu este convinsă în privința aderării țării noastre și a Bulgariei
Ambasadorii statelor membre UE au discutat extinderea Spațiului Schengen și propunerile ca Croația, România și Bulgaria să intre în Schengen. Potrivit surselor diplomatice citate de...