Sorin Grindeanu sustine ca recursul compensatoriu a fost adoptat exact in forma initiata de Raluca Pruna

Miercuri, 16 Ianuarie 2019, ora 22:48
3905 citiri
Sorin Grindeanu sustine ca recursul compensatoriu a fost adoptat exact in forma initiata de Raluca Pruna

Fostul premier Sorin Grindeanu a precizat ca legea recursului compensatoriu a fost adoptata de guvernul condus de el exact in forma adoptata de Raluca Pruna pe vremea cand aceasta facea parte din Guvernul Ciolos.

"Citesc ca un domn Ciolos, candidat la europarlamentare, doreste cu infierbantare sa arate ca nu are nicio legatura cu initiativa privind recursul compensatoriu. Am doua vesti pentru dl Ciolos. Prima e ca guvernul Grindeanu a adoptat un proiect de lege, cu alte cuvinte a trimis textul in Parlament, spre a fi dezbatut. A doua e ca guvernul Grindeanu a adoptat proiectul EXACT in forma initiata de Raluca Pruna - sa inteleg ca nu era bun? Sau ca doamna Pruna facea proiecte pentru "penalii" coalitiei PSD-ALDE, ca sa folosesc vocabularul d-lui Ciolos?", a scris Grindeanu pe Facebook.

Fostul premier Grindeanu i-a dat si un sfat lui Dacian Ciolos: sa renunte la dezinformari si sa mearga din usa in usa pentru a discuta cu oamenii deoarece "asa se fac campanile adevarate".

"Nu-i comentez gusturile, dar domnul Iordache a apreciat suficient proiectul doamnei Pruna incat sa-l propuna spre aprobare in regim de urgenta. Daca simtiti nevoia unei confirmari, domnule Ciolos, sunati-o pe Raluca Pruna, sa va explice, ca intre tehnocrati, daca forma adoptata de guvernul Grindeanu era sau nu cea propusa de domnia sa.

Si ca un sfat de final: daca vreti sa si castigati ceva la alegeri, renuntati la dezinformari si fake news si incercati sa mergeti din usa-n usa, sa stati de vorba cu oamenii. Asa se fac campaniile adevarate", a mai scris Grindeanu.

Declaratiile lui vin dupa ce fostul premier Dacian Ciolos a precizat ca stenograma sedintei de Guvern din 31 ianuarie 2017 arata ca Executivul Grindeanu a adoptat pe repede inainte proiectul de lege a recursului compensatoriu pe care acum nu si-l asuma.

Totodata, afirma el, legea a fost initiata la propunerea lui Florin Iordache in aceeasi zi in care a fost aprobata si celebra OUG 13.

"Stenograma sedintei de Guvern din 31 ianuarie 2017 arata ca Executivul Grindeanu a adoptat pe repede inainte proiectul de lege a recursului compensatoriu pe care acum nu si-l asuma. Legea a fost initiata la propunerea lui Florin Iordache in aceeasi zi in care a fost aprobata si celebra OUG 13. Guvernul a trimis-o in Parlamentul in care PSD are majoritate", scrie Dacian Ciolos pe Facebook.

Ulterior, mai spune fostul premier, PSD a adoptat Legea recursului compensatoriu cu introducerea unor masuri care au permis eliberarea a mii de condamnati inainte de termen.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...