Cum să reduci colesterolul: Poți să bei două băuturi și scapi de infarct și atac cerebral

Marti, 28 Iunie 2022, ora 05:26
24167 citiri
Cum să reduci colesterolul: Poți să bei două băuturi și scapi de infarct și atac cerebral
Poți reduce nivelul colesterolului dacă bei suc natural de portocale FOTO: Mirror

Nivelul de colesterol ridicat reprezintă unul dintre precursorii atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale, care îți pot pune viața în pericol. Acest lucru este un motiv foarte important de a-ți menține colesterolul sub control, iar experții au descoperit din mai multe studii că se poate realiza printr-o metodă simplă, consumând două băuturi delicioase.

Reducerea colesterolului se poate face dacă se consumă sucuri naturale de portocale sau de mere Fuji, de origine japoneză, potrivit Mirror.

Colesterolul crescut poate fi cauzat în principal de consumul de alimente prea grase, de lipsa exercițiile fizice, de excesul de greutate, fumat și de consumul excesiv de alcool. Dar, el poate fi și moștenit, spun medicii.

Este vital pentru organismul tău, să faci tot ce poți pentru a-ți menține nivelul de colesterol într-un interval sănătos. O modalitate pentru a face acest lucru este să bei suc natural de portocale sau suc de mere Fuji, conform studiilor efectuate.

De ce anumiți oameni îmbătrânesc accelerat: Factorii de care să te ferești

Potrivit Serviciului Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie, o dietă bogată în legume și fructe reduce riscul de boli de inimă și de accident vascular cerebral. Acestea sunt o sursă importantă de vitamine și minerale, inclusiv acid folic, vitamina C și potasiu.

De asemenea, fructele și legumele au un conținut scăzut de grăsimi și calorii, motiv pentru care ele vă pot ajuta să vă mențineți o greutate și o inimă sănătoase.

Studiile au arătat că persoanele care au consumat suc natural de portocale și-au redus riscul de boli de inimă, inclusiv hipertensiunea arterială și colesterolul ridicat. În plus, sucul natural de portocale ajută la menținerea inimii sănătoase și puternice.

Faci singur un test de 10 secunde și afli ceva șocant: Dacă nu ai reușit, poți muri în următorii zece ani VIDEO

Studiul a fost realizat pe 103 bărbați cu vârsta cuprinsă între 18 și 66 de ani și 26 de femei, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani. Rezultatele au arătat că 41% dintre participanți au consumat două căni de suc de portocale zilnic timp de 12 luni, în timp ce 59% nu au consumat deloc.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care au băut natural suc de portocale și-au redus semnificativ nivelul colesterolului, în limite normale.

Un alt studiu a arătat că sucul de mere Fuji ajută la scăderea nivelului de colesterol, la persoanele care au valori ridicate ale acestuia. Acest suc are un conținut ridicat de polifenoli, care sunt plini de antioxidanți, în comparație cu alte soiuri de mere.

Eveniment Quarterly Report

Ben Oni Ardelean a demisionat oficial din PNL și a lansat un nou proiect politic. Așteptări mari pentru ”Mișcarea Speranței”
Ben Oni Ardelean a demisionat oficial din PNL și a lansat un nou proiect politic. Așteptări mari pentru ”Mișcarea Speranței”
Deputatul Ben-Oni Ardelean a înştiinţat Biroul permanent al Camerei Deputaţilor că demisionează din PNL şi va activa ca neafiliat de marți, 3 octombrie. Recent, parlamentarul a anunțat...
CCR amână pentru a treia oară sesizarea pe legea privind cumulul pensiei cu salariul
CCR amână pentru a treia oară sesizarea pe legea privind cumulul pensiei cu salariul
Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat marţi, 3 octombrie, discuţiile pe sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu legea privind cumulul pensiei...
#reducere colesterol, #colesterol ridicat, #colesterol dieta, #colesterol sanatate, #colesterol alimentatie , #stiri sanatate