BOR face tot posibilul sa nu-l acuze pe Dragnea de esecul referendumului

Joi, 11 Octombrie 2018, ora 09:33
5035 citiri
BOR face tot posibilul sa nu-l acuze pe Dragnea de esecul referendumului

Purtatorul de cuvant al BOR, Vasile Banescu, a tinut sa aduca precizari dupa ce o declaratie facuta la un post de radio a fost interpretata gresit de presa, dupa cum sustine el.

Banescu a declarat, marti, la RFI Romania, ca printre cauzele esecului referendumului se afla si asocierea acestuia cu un anumit personaj politic. Intrebat despre ce personaj politic este vorba, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane a spus ca: "S-a spus ca este referendumul lui X, s-au referit la Dragnea, pe care l-au asociat cu acest referendum, ignorand faptul ca actualii guvernanti erau obligati sa organizeze acest referendum acum sau mai tarziu. Faptul ca l-au organizat s-a transformat intr-un motiv de politizare al acestei teme".

Acum, Banescu vine cu precizari si sustine ca in spatiul public au aparut "dezinformari legate de o acuzatie care ar fi fost lansata de BOR la adresa liderului partidului social-democrat, Liviu Dragnea".

"In cadrul unei emisiuni de radio a postului RFI care a fost citata ulterior in presa am mentionat, intre alte explicatii ale rezultatului recentului referendum, faptul ca acesta a fost in mod fals si insistent asociat, de catre presa, cu o anumita persoana politica, ceea ce a dus la politizarea demersului si a provocat retinerea unor oameni de a se prezenta la urne.

Citatul exact este 'Al doilea element a fost asocierea acestui referendum cu un anumit personaj politic. S-a spus clar ca este referendumul lui X.' La intrebarea redactorului: 'Cine este X?', am raspuns: 'Evident, cei care au spus asta in spatiul public s-au referit la domnul Dragnea, pe care l-au asociat in mod insistent cu acest referendum, ignorand faptul ca actualii guvernanti erau obligati sa organizeze acest referendum'", a transmis Banescu intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acesta a tinut sa precizeze ca raspunsurile sale nu contin niciun fel de judecare a nimanui, adaugand ca doar constata una dintre explicatiile participarii reduse la referendum.

"De asemenea, nu am vorbit despre asocierea Bisericii Ortodoxe Romane cu vreo parte a spectrului politic, asa cum au insinuat unele titluri de presa, ci despre felul in care, in mass-media si in opinia publica, referendumul a fost asociat in mod fals si fortat cu o persoana", a punctat reprezentantul BOR.

Vezi si prima reactie a BOR dupa infrangerea usturatoare de la referendum

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Hastalavista
rank 5
Berbec
rank 5
BOR , acest acronim vine de la borâti , bor-ala sau borâ-tura ??