Noi explicatii de la BOR pentru esecul referendumului: Asocierea cu Dragnea si adoptiile gay

Marti, 09 Octombrie 2018, ora 09:57
10147 citiri
Noi explicatii de la BOR pentru esecul referendumului: Asocierea cu Dragnea si adoptiile gay

Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, a oferit noi explicatii pentru esecul referendumului, sustinand ca printre cauze se numara politizarea acestuia, asocierea cu Liviu Dragnea si neclaritatea intrebarii.

"BOR a primit evident aceasta veste cu anumita mahnire. Trebuie sa analizam cauzele care au stat la baza rezultatului. In primul rand, acest referendum a fost amanat, discutat si rediscutat timp de trei ani de zile. Timp in care tema a fost demonetizata si discreditata prin raportarea aceasta la ea. In spatiul public nu a fost bine primita si nici comentata cu maxima obiectivitate.

Au aparut cel putin doua elemente care au condus la rezerva pe care si-au luat-o unii oameni, foarte multi care, desi gandesc identic cu cei care au sprijinit si votat la referendum, totusi, au avut o retinere provocata de urmatoarele doua elemente: s-a indus ideea ca neclaritatea intrebarii pentru o majoritate ar ascunde posibile surse de manipulare si modificare a altor legi, asta au inteles foarte multi oameni si apoi asocierea acestui referendum cu un anumit personaj politic", a spus Vasile Banescu la RFI Romania.

Precizam ca intrebarea de pe buletinele de vot, "Sunteti de acord cu legea de revizuire a Constitutiei Romaniei in forma adoptata de Parlament?", despre care reprezentantul BOR spune ca este neclara, era obligatorie prin lege.

Intrebat despre ce personaj politic este vorba, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane a spus ca: "S-a spus ca este referendumul lui X, s-au referit la Dragnea, pe care l-au asociat cu acest referendum, ignorand faptul ca actualii guvernanti erau obligati sa organizeze acest referendum acum sau mai tarziu. Faptul ca l-au organizat s-a transformat intr-un motiv de politizare al acestei teme".

Acesta a precizat ca nu Biserica a fost organizatoarea si nici initiatoarea referendumului.

"Organizatorii au fost autoritatile, initiatorii au fost reprezentantii Coalitiei pentru Familie, nu Biserica a fost nici organizatoarea, nici initiatoarea. A fost o onoare sa sustinem o tema civica de o asemenea amploare si o vom sustine. Nu cred ca trebuie sa gasim vinovati punctuali, ci cauze care au determinat aceasta retinere", a punctat el.

Banescu nu percepe rezultatul ca pe o infrangere a BOR, "pentru ca Biserica include inclusiv pe cei care nu au participat la vot. Cred ca aceasta infrangere inca neconstientizata este a celor care s-au lasat, din pacate, captivi sau au ramas captivi indiferentei personale si a manipularilor".

Banescu a vorbit si despre un subiect intens discutat in ultima vreme in Romania si anume posibilitatea adoptarii de copii de catre cuplurile homosexuale.

"Cred ca nu se va ajunge in societatea romaneasca la adoptia de copii de catre cuplurile homosexuale. Este o tema cred excesiv fluturata de unii, nu consider ca acesta este un pericol iminent, dar nu subestimez influenta ideologica care punctual este foarte intens promovata de varfurile ideologiei LGBT-iste.

Viitorul societatii romanesti depinde enorm de gradul de fidelitate pe care il vom avea fata de valorile democratice morale", a mai spus Vasile Banescu.

Vezi si prima reactie a BOR dupa infrangerea usturatoare de la referendum

Citeste si:
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă municipiul Buzău de localitatea Vadu Pașii, iar la un capăt, panglica a fost...
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Sursa: Ziare.com