Atentie, romani! Liviu Dragnea va datoreaza cate zece oua si trei mere fiecaruia

Duminica, 07 Octombrie 2018, ora 22:17
4933 citiri
Atentie, romani! Liviu Dragnea va datoreaza cate zece oua si trei mere fiecaruia

Este greu sa inteleg lipsa de simt pragmatic a unui politician care, stiind deja ca partidul sau a ratat in trecut doua referendumuri si ca el insusi a fost condamnat pentru incalcarea legii la unul din ele, a indraznit sa-l incerce si pe al treilea, desi sansele de reusita erau din start foarte mici.

Nici la primele doua referendumuri nu mergea la sigur, asa ca a fost usor sa cada amandoua. Atunci PSD crezuse ca nu-i greu sa-l infrunti pe Traian Basescu, un adversar redutabil, incomparabil mai abil decat intreaga masina de vot a social-democratilor, mai dibaci, sub un anumit aspect mai ineligent si mai uns cu toate alifiile decat oricare altul de-al lor.

Fostul presedinte le-a dat de fiecare data cate o lectie usturatoare, dupa ce referendumurile nu au fost validate, neintrunind 50%+1 prezenti, conform legii de atunci, iar dl Basescu s-a intors de fiecare data victorios la Cotroceni.

Pretul unui referendum: zece oua si trei mere pe cap de locuitor

A treia lectie iata ca social-democratii si-au dat-o singuri, demarand ciudatul referendum pentru familia traditionala, caruia nu-i dadeam din start nici cea mai mica sansa.

Atentie, respectiva genuflexiune nationala a costat statul circa 165 milioane lei, ceea ce raportat la populatie revine la aproape 10 lei pe cap de locuitor, platiti din bani publici.

Vai de bietul cap si de bietul locuitor, ajuns in situatia sa se joace Dragnea cu banii lui! Caci banii, aruncati pe apa sambetei, nu sunt din buzunaul lui Dragnea sau al camarilei sale, ci din buzunarul meu, al tau, al nostru, al tuturor. Liviu Dragnea si-a batut joc de banii nostri, nu de ai lui.

Sub acest aspect, il tin in evidenta pe dl Dragnea cu o datorie de 10 lei, cu care imi puteam cumpara zece oua si trei mere, daca nu mi-i incasa dansul ca impozit, ca sa faca un referendum inutil. Chiar asa, domnule Dragnea, cand imi restituiti cele zece oua si trei mere, cu care v-ati jucat in weekend pe banii mei? Aud?

Eu am platit impozite la stat ca sa faca autostrazi, sa repare scolile si spitalele, sa construiasca noi aeroporturi, sa finanteze ordinea publica, siguranta nationala si apararea tarii. Eventual, sa finanteze si un referendum, cum a fost cel privind reducerea Parlamentului la o singura Camera, cu 300 parlamentari, organizat, desfasurat, validat si aprobat de popor in 2009.

Un referendum... consultativ

S-au prezentat atunci la vot 50,95% (9.320.240) din numarul total al alegatorilor si au votat pentru Parlamentul unicameral si pentru reducerea numarului de alesi 72,32% (6.740.213) dintre romani. Validat.

Poporul suveran s-a pronuntat, a hotarat, dar demnitarii pusi de el, sa infaptuiasca vointa lui, au descoperit prin chichite avocatesti ca vointa poporului este numai consultativa. Adica, degeaba hotaraste ceva poporul suveran, daca Parlamentul nesuveran hotarase altceva.

Avem unul din cele mai mari Parlamente din Europa, raportat la populatie si la suprafata tarii si avem chiar cel mai mare Parlament din lume, raportat la edificiul in care se tolanesc alesii din cele doua Camere.

Acest mega-Parlament, in loc sa fi facut o comisie care sa cerceteze cum de nu s-a tinut seama de un referendum validat in 2009 pentru Parlamentul unicameral cu 300 de parlamentari, a facut una pentru a cerceta ce s-a intamplat la aceeasi data in sufrageria domnului Gabriel Oprea, cand se ciocnea un pahar cu sampanie de sfantu' Nicolae. Hai, noroc!

Ca urmare, nici nu-mi vine sa ma deranjez de acasa cand aud de referendum, dupa ce am observat cum arunca politrucii nostri rezultatul votului direct la ghena.

Merita sa fi mers la referendum?

Nu stiu daca merita sau nu, dar sa mergi la referendum este o datorie cetateneasca. Iar daca multi nu s-au dus, chiar marea majoritate, inseamna ca nu i-a ispitit ceva. Ce era sa-i ispiteasca? Interesul lui Dragnea? Al PSD? Sa fim seriosi! As puncta pe scurt de ce n-am prea fost ispititi sa mergem la urna.

1. Familia traditionala este consacrata si respectata din mosi stramosi. Oricine se intreaba de ce este nevoie sa se deranjeze de acasa pentru ceva ce nici macar nu se pune la indoiala.

2. Afirmatia liderului PSD ca "sunt tari unde s-a legalizat casatoria dintre om si animal" a creat un dezgust deloc favorabil pentru cel care a pronuntat-o. Sunt convins ca multi s-au intrebat: acestui lider ii fileaza in cap un stat paralel?

3. Nu-i cade bine romanului sa simta ca stindardul familiei traditionale il poarta cineva aflat el insusi intr-o familie compusa fie din doi copii si o fosta sotie cam divortata fie o viitoare sotie, cam nemaritata, inca.

4. Romanii stiu ca dl Dragnea a incercat sa-si refaca o parte din credibilitatea scazuta prin succesul consultarii populare. Neprezentarea la urna este o dovada a felului cum este iubit liderul celui mai mare partid de catre romani.

5. Intr-un moment cand inflatia a ajuns galopanta, cand 225.000 de copii ai romanilor se culca seara neamancati, cand cresterea salariilor este mai mult o pacaleala, jumatate din scoli nu au apa curenta, cand in spitale si blocuri holcaie gandacii, cand aglomeratia din trafic nu are solutii, cand nu avem autostrazi, cand tantarii ne aduc un nou virus, iar pesta porcina devine dezastru national, asta cu familia traditionala pare ca o tichie de margaritar potrivita pe capul lui "daddy", ca sa arate dansul cat mai gigea.

6. Sa nu uitam ca Liviu Dragnea are o condamnare exact pentru matrapazlacuri la referendum. Asta te pune pe ganduri, daca te gandesti la seriozitatea unui scrutin initiat de manipulatorul celui anteiror.

7. Cea mai buna dovada este cazul celor 4.000 (patru mii) de presedinti ai sectiilor de votare care nu s-au prezentat sambata dimineata, sub diferite motive. Romanul e obisnuit sa sufle in iaurt si refuza categoric sa soarba din ciorba cand stie ce rau s-a ars seful partidului. Parca imi vine sa ced ca acesti 4.000 de presedinte neprezentati nu s-au dus nici la urna.

8. Liviu Dragnea si-a facut singur un deserviciu. Se disculpa mereu in fata ecranelor cu explicatia ca a fost condamnat pe nedrept, numai urmare faptului ca a indemnat oamenii la vot. Asta nu te incurajeaza nici macar sa faci act de prezenta acolo unde poti fi condamnat nevinovat, cum pretinde dansul.

9. In opinia mea, slujitorii Bisericii care s-au amestecat in respectivul proces politic au gresit. Imaginea sedintei pro-referendum tinuta intr-un naos de biserica, indemnurile preotimii si chiar ale inaltilor prelati nu au fost receptate favorabil de enoriasi, pentru care preotul este un duhovnic si nu un agent electoral.

10. Cireasa de pe tort a asezat-o insusi Intai Statatorul BOR, care rostea in biserica dupa slujba de duminica un fel de amenintare: "Cei care nu ati fost pana acum la vot va rugam sa mergeti ca sa nu fie prea tarziu".

Concluzie

In opinia mea, Liviu Dragnea n-are scapare. El trebuie sa deconteze aventura in care s-a bagat singur, de buna voie si neslit de nimeni, dar in care ne-a tarat sub o forma sau alta pe toti.

Am vorbit metaforic, cand am spus ca ne datoreaza fiecaruia cate zece oua si trei mere, dar adevarul crud este ca a dat de-a azvarlita cu banii nostri, intr-un moment cand carpeste din greu bugetul, facand rectificari dintr-un trimestrul intr-altul, ca sa aiba cu ce plati salariile si pensiile.

Iar vina lui nu mi se pare sa-i absolve pe altii, la fel de implicati. Ministrul Finantelor, domnul Eugen Orlando Teodorovici, avea posibilitatea sa observe cum se duc in nestire aproape 165 milioane lei, era datoria lui de trezorier sa opreasca dezmatul, nu sa asiste ca spectator.

Doamna Dancila este prim-ministru, nu un modest sac cu paie asezat ca sa nu stea scaunul gol. Ar fi fost cea dintai in masura sa-l traga de maneca pe domnul Teodorovici si sa-i atraga atentia ca referendumul nu figureaza in programul de guvernare. Ca guvernul face cheltuiala pe barba lui.

Avem unul din cele mai stufoase cabinete de ministri din Europa si n-a fost niciunul in stare sa sara in interesul banului public, neavand cu totii alta grija, decat teama de remaniere.

In ce-l priveste pe Liviu Dragnea, el a incasat o palma grea si cred i-a speriat chiar si pe cei mai apropiati membri ai camarilei sale. Funia se apropie de par si ma astept ca persoane, pana acum fidele, sa se distanteze treptat de "daddy".

Inca o scrisoare precum cea a doamnei Firea si prevad ca Dragnea se prabuseste fara parasuta, doborat de cei mai buni prieteni, asa cum l-a doborat si dansul pe prietenul Ponta.

Șef de partid după respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă: Unii liderii politici ”abia acum descoperă că au în față un partid-stat cu năravuri vechi din anii '90”
Șef de partid după respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă: Unii liderii politici ”abia acum descoperă că au în față un partid-stat cu năravuri vechi din anii '90”
Eugen Tomac, președintele PMP, consideră ”absurdă” decizia CCR de respingere a candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, deși vede în acest personaj politic o...
Câte milioane de euro plătesc PSD, PNL și AUR pentru apariții TV în campania electorală
Câte milioane de euro plătesc PSD, PNL și AUR pentru apariții TV în campania electorală
PSD, PNL și AUR au plătit sume impresionante de bani pentru a se promova în campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie. O investigație Snoop.ro,...
#referendum familie traditionala, #Liviu Dragnea familie traditionala , #Liviu Dragnea
Comentarii
Poza rubencano
rubencano
rank 1
pitigoiu apeleaza la romni sa-i traga in cap lu dragnea cu oua si
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
Si eu ii datorez lui Dragnea Akbar
  1. Șef de partid după respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă: Unii liderii politici ”abia acum descoperă că au în față un partid-stat cu năravuri vechi din anii '90”
  2. Câte milioane de euro plătesc PSD, PNL și AUR pentru apariții TV în campania electorală
  3. Încă nouă candidați, în situația Dianei Șoșoacă. Biroul Electoral Central le-a respins candidaturile la alegerile pentru funcția de președinte
  4. PSD face din nou „avansuri” UDMR pentru o coaliție din 2025. Pericolul prieteniei dintre partidul lui Hunor și Fidesz-ul lui Orban. „Este un risc electoral”
  5. Ce șanse au românii să meargă în SUA anul viitor fără vize. Demersurile Guvernului în acest sens
  6. CTP îl compară pe Geoană cu Trump și Vadim Tudor: „Mă uluia plonjonul în haznaua electorală a până ieri secretarului general-adjunct NATO”
  7. Motivele pentru care Biroul Electoral Central a respins a doua candidatură a Dianei Șoșoacă. Ce a lipsit din dosarul depus de aceasta
  8. Fost șef CCR, despre cazul Șoșoacă: ”În Constituţia României nu este interzis să mergi la Ambasada Rusiei”
  9. Rareș Bogdan, atac furibund la PSD: „Blocarea candidaturii Dianei Şoşoacă este un caz de exercitare a suveranităţii de către un grup”
  10. CNCD, reacție după declarațiile antisemite ale Dianei Șoșoacă: ”Prevederile legale nu sunt aplicate de instituțiile competente și de justiție în România”