Boicotati recensamantul urii si al manipularii! Nu-i faceti ultimul joc lui Dragnea!

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Duminica, 16 Septembrie 2018, ora 12:16
101884 citiri
Boicotati recensamantul urii si al manipularii! Nu-i faceti ultimul joc lui Dragnea!

Ca sa nu mai vorbim doar despre criza din PSD, despre represiunea din 10 august, despre criticile externe la adresa distrugerii statului de drept din Romania si masurile care s-ar putea lua la Bruxelles in consecinta, ca sa nu mai vorbim despre inflatia care-si ia avant si despre toate nenorocirile aduse de PSD pe capul Romaniei, Liviu Dragnea a scos din joben referendumul pentru familia traditionala.

Este exclusiv o perdea de fum, o diversiune, o uriasa cheltuiala inutila intr-o tara cu scoli, spitale si sosele lamentabile. Este lansata diversiunea ca se voteaza impotriva legalizarii casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Fundamental fals!

Casatoria se incheie, potrivit art. 271 din Codul Civil, intre un barbat si o femeie. Nu exista niciun proiect de modificare a acestei legi si, la mentalitatea din Romania, nici macar nu cred ca el va aparea prea curand.

Din nefericire pentru homofobi, gay casatoriti legal exista in Romania. Cei care au incheiat casatorii in tari care le accepta, precum Olanda, traiesc aici, iar in virtutea recentei decizii a CJUE in cazul Coman statul roman e obligat sa le recunoasca statutul de soti in toate chestiunile care privesc rezidenta.

Ceea ce se voteaza este o schimbare a definitiei familiei care trebuie sa fie musai in baza unei casatorii intre o femeie si un barbat. Deci o femeie necasatorita si copilul ei, natural sau adoptat, nu vor mai reprezenta o familie.

Asadar, miza nu tine de prezent, nici de viitorul apropiat, ci de eventuala blocare pe viitor a unei ipotetice incercari de legalizare a casatoriilor intre persoane de acelasi sex.

Dar sa zicem ca totusi peste 20 de ani societatea romaneasca va intelege ca a fi homosexual nu e nici pacat, nici boala si NICI ALEGERE. E un dat, asa te nasti, asa esti, cu ochi caprui, nu albastri, cu tenul masliniu, nu alb ca laptele, inalt de 1,80m, nu 1,90, homosexual, nu heterosexual si in general nu intereseaza pe nimeni ce faci tu in viata ta si cu cine vrei sa te sui in pat si sa-ti imparti casa.

Daca societatea va ajunge totusi printr-o minune sa inteleaga asta, nu va putea legaliza casatoriile fara o complicata modificare a Constitutiei pentru ca acum o coalitie cu legaturi rusesti a lansat o petarda pe care Liviu Dragnea o utilizeaza politic si multi oameni ii fac jocul fie pentru ca nu inteleg exact despre ce e vorba, fie din fundamentalism, fie dintr-o ura adanca descarcata pe niste oameni cu care nu au nimic de impartit, fie din temeri amplificate de putina educatie.

Se tot spune ca miza reala este ca homosexualii sa nu poata adopta copii.

Lasand la o parte ca unul dintre cei mai dedicati tati pe care i-am cunoscut este un gay, am o veste proasta: pot adopta chiar si acum, ca adoptator necasatorit, daca ineplineste conditiile impuse de lege care nu au legatura cu optiunea sexuala. Ca sa nu mai poata ar trebui interzis si persoanelor singure sa adopte copii.

Mai aud teoria ca, din cauza homosexualilor, va scadea natalitatea. Dar acum ea de ce este in picaj? Tot din cauza lor?

Sau ca homosexualitatea s-ar lua, ca o boala contagioasa, si baieti hetero s-ar face gay. Dar in cazul gay-lor crescuti in familii hetero, cum de nu s-a luat "normalitatea"? In plus, l-as intreba pe orice hetero care face afirmatia aceasta daca s-ar culca cu o persoana de acelasi sex? Ar putea? Si ce l-ar impiedica? Crucea de la piept sau instinctul?

Actuala reglementare constitutionala nu are nicio problema. Modificarea ei nu schimba absolut nimic decat cel mult intr-un viitor extrem de indepartat si improbabil. Acum nu face decat sa racoreasca o ura. Va fi un recensamant al urii. Si al manipularii.

Singura atitudine normala in fata acestui referendum este boicotul. Nu de dragul gay-lor. Pentru ei nu se schimba nimic din ceea ce este acum prin aceasta modificare. Dar absolut nimic. Apare doar o stigmatizare suplimentara si sa nu ne miram apoi ca vor fi tot mai vocali, ca orice minoritate reprimata si stigmatizata.

Dar din punct de vedere legal nu se schimba nimic.

Trebuie boicotat pentru a nu pica in capcana intinsa de Dragnea care vrea sa faca din acest referendum marele lui succes. A scapat poporul de o amenintare care nu-l ameninta. A mai starpit un dusman imaginar. Este eroul ortodocsismului fara toleranta. Al moralitatii obtuze si frustrate.

Si, cand noi vom fi in focurile referendumului vorbind despre amenintarea care nu ameninta si dusmanul care nu exista, adevarate amenintari imediate si adevaratii dusmani feroce se vor napusti. De exemplu, fix pe la vremea referendumului ne-am putea trezi si noi cu articolul 7, ca urmare a ceea ce face Dragnea cu statul de drept.

Tot aud ca vointa a 3 milioane de oameni care au semnat initativa de modificare a Constitutiei nu putea fi ignorata. Dar s-a intrebat cineva de ce PSD ii da curs cu voiosie si cu o mare cheltuiala, in timp ce vointa exprimata prin referendum validat privind 300 de parlamentari, care ar presupune doar o modificare legislativa banala, este ignorata.

Referendumul din 2009 a fost, da, consultativ, dar potrivit CCR rezultatul oricarui referendum este obligatoriu. Ca e facultativ sau obligatoriu se refera la convocarea lui, dar odata convocat, consumat si validat, efectele sunt obligatorii.

Sa vedem cat de tare se va grabi PSD sa dea curs altei initiative cetatenesti, semnata de peste un milion de oameni: fara penali in politica. La Pastele cailor!

Deci tot ce pot spera este ca romanii sa nu cada in capcana intinsa de Liviu Dragnea si sa nu ii ofere pe tava victoria de care are nevoie ca de aer.

Eveniment Quarterly Report

Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va analiza comportamentul primarului din judeţul Bacău filmat când îi spunea unei persoane seropozitive: ”Aveţi o boală...
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, vineri la Buzău, că partea ucraineană s-a ţinut de cuvânt cu privire la exportul cerealelor din Ucraina. Ciolacu a anunţat o deplasare la Kiev, unde...
#referendum familia traditionala , #Liviu Dragnea