Orban: Daca nu se va aduna cvorumul, Dragnea e de vina! Pe tot ce pune mana se ofileste

Duminica, 07 Octombrie 2018, ora 14:00
5858 citiri
Orban: Daca nu se va aduna cvorumul, Dragnea e de vina! Pe tot ce pune mana se ofileste
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL, Ludovic Orban, sustine ca deplange implicarea "total neoportuna si nesincera a PSD si a lui Liviu Dragnea" in referendumul pentru familie, argumentand ca, daca nu se va aduna cvorumul pe tema modificarii Constitutiei, este vina exclusiv a faptului ca "liderul social-democrat a incercat sa confiste aceasta actiune".

"Vreau sa spun cateva cuvinte despre modul in care s-a derulat campania de o parte si de alta, respingand orice fel de exagerare din partea oricarui parti. De asemenea, deplang implicarea total neoportuna si nesincera a lui Liviu Dragnea si a PSD in acest referendum si le spun tuturor romanilor ca acest referendum nu este nici al PSD, nici al lui Liviu Dragnea, este un referendum care ne priveste pe fiecare dintre noi si este un referendum prin care decidem modul in care va functiona familia, daca va functiona sau nu in sensul crestin, in sensul moralei crestine. (...) N-ar trebui sa isi asume nimeni acest lucru.

Sigur ca pe tot ce pune mana Dragnea se ofileste, se compromite sau se distruge. Daca nu se va aduna cvorumul pe aceasta tema in care opinia majoritatii zdrobitoare a populatiei este bine cunoscuta, pentru ca s-au facut foarte multe sondaje, este vina exclusiv a faptului ca Dragnea a incercat sa confiste aceasta tema in interes propriu si ca a determinat foarte multi romani sa nu vina la acest referendum numai pentru a nu-i face un serviciu lui Dragnea", a sustinut Orban, dupa ce a votat la scoala gimnaziala nr.1 din Dobroesti, Ilfov.

El a apreciat ca cei care incurajeaza cetatenii sa nu mearga la vot nu fac un bine democratiei.

"Vor urma si alte referendumuri, poate facem modificarea Constitutiei sa introducem 6% din PIB in bugetul pentru educatiei, poate facem referendumuri pentru a introduce in Constitutie initiativa cetateneasca de integritate in exercitarea functiei publice (propusa in campania USR #Fara Penali - n.red.).

Orice fel de campanie care este facuta impotriva exercitarii dreptului de vot al cetatenilor nu face bine democratiei. Resping orice politizare de o parte sau de alta. De asemenea, pe orice tema importanta din societate noi nu trebuie sa ne stabilim pozitiile in functie de pozitiile PSD si ale lui Liviu Dragnea.

Daca Liviu Dragnea se bate cu caramida in piept, nu inseamna ca noi trebuie sa ne facem musulmani sau daca Liviu Dragnea spune ca apara padurile virgine, nu trebuie sa punem mana pe secure si sa taiem padurile. Daca Liviu Dragnea spune ca sustine cota unica de impozitare, nu trebui ca noi sa ne apucam sa sustinem cota progresiva de impozitare.

Pe fiecare tema, fiecare cetatean trebuie sa se raporteze in conformitate cu propriul discernamant, cu propriile convingeri, cu propria constiinta", a adaugat Orban.

In legatura cu prezenta redusa la vot, Orban a spus ca "este dreptul fiecarui cetatean sa se raporteze asa cum ii dicteaza propria opinie, propriei convingeri, sa vina sau sa nu vina la vot". El a sustinut ca PNL nu a facut niciodata campanie pentru a aduce oamenii cu arcanul la vot.

Conform estimarii USR bazata pe o numaratoare paralela, pana duminica la ora 13:00 se prezentasera la vot doar 11% dintre romani.

Urmareste LIVE desfasurarea votului si cele mai fresh informatii despre referendum

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Orban referendum Dragnea cvorum , #Liviu Dragnea