Situatie critica la Sibiu: Presedintii sectiilor de votare se retrag inainte de referendum

Marti, 02 Octombrie 2018, ora 09:48
54305 citiri
Situatie critica la Sibiu: Presedintii sectiilor de votare se retrag inainte de referendum
Foto: Arhiva Ziare.com

Organizarea referendumului in Sibiu se dovedeste a fi o misiune foarte dificila, avand in vedere ca inainte cu cateva zile de vot presedintii sectiilor de votare se retrag.

Aproape jumatate din persoanele desemnate pentru a fi presedinti de sectii de votare s-au retras, a declarat judecatorul Andrei Sebesan, presedintele BEJ Sibiu, citat de Stiri de Sibiu.

"Cele 373 de persoane selectate sa fie presedinti ai birourilor electorale ale sectiilor de votare au fost stabilite prin tragere la sorti din lista cu cei 1.000 de experti electorali detinuta de Autoritatea Electorala Permanenta.

Problema este ca multi dintre cei alesi se retrag. Nu stiu din ce motive, nu mai vor sa participe, desi trebuie sa fie prezentat un motiv intemeiat pentru acceptarea cererii de retragere.

Avem peste 150 de solicitari de retragere de pe lista pana acum. Este un val de retrageri nemaiintalnit. Este o situatie extrem de problematica, care pune sub semnul intrebarii buna organizare a referendumului", a explicat presedintele BEJ Sibiu.

In astfel de cazuri, procesul electoral nu se poate desfasura in sectia respectiva, asa ca seful BEJ a facut un apel catre oameni.

"Fac un apel la disponibilitate catre persoanele aflate in evidentele AEP, sa se implice in organizarea referendumului. Cei interesati trebuie sa ia legatura cu AEP, unde se pot depune cereri", a precizat presedintele BEJ Sibiu.

UPDATE 11:45 - Si la Neamt multi presedinti ale sectiilor de votare au cerut sa fie inlocuiti. "S-a solicitat inlocuirea a 50 de presedinti ai sectiilor de votare. Cererile au fost depuse de catre acestia, insotite de motivatia absentei, in cele mai multe situatii fiind vorba despre lipsa din localitate a persoanelor la data desfasurarii referendumului", a declarat Adrian Nita, purtatorul de cuvant al Prefecturii Neamt. In judetul Neamt au fost infiintate 486 de sectii de vot la care sunt asteptati sa participe, conform listelor electorale permanente, 468.518 alegatori, precizeaza Agerpres.

Amintim ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei se desfasoara pe 6 si 7 octombrie. In judetul Sibiu vor fi amenajate 373 de sectii de votare, dintre care 106 in Sibiu si Paltinis si 101 in Medias.

Eveniment Quarterly Report

CCR a amânat o nouă contestare depusă de USR și Forța Dreptei. Când se va dezbate legea funcțiilor de conducere din domeniul sanitar
CCR a amânat o nouă contestare depusă de USR și Forța Dreptei. Când se va dezbate legea funcțiilor de conducere din domeniul sanitar
Curtea Constituţională a decis joi, 28 septembrie, să amâne pentru 2 noiembrie discutarea sesizării deputaţilor partidului Forţa Dreptei şi USR asupra modificărilor aduse unei ordonanţei...
Ginerele lui "Farmazon", afaceristul care "l-a servit" pe baronul PSD de Vaslui: "Dumitru Buzatu pentru mine este ca un al doilea tată"
Ginerele lui "Farmazon", afaceristul care "l-a servit" pe baronul PSD de Vaslui: "Dumitru Buzatu pentru mine este ca un al doilea tată"
Deputatul PSD Vaslui Eduard Popică, ginerele omului de afaceri Emil Savin care a colaborat cu DNA oferindu-i mită președintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat joi, 28...
#presedinti sectie votare Sibiu, #presedinti sectie votare retrag , #vot
Comentarii
Poza inca-sunt-om
inca-sunt-om
rank 5
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4
S-au retras 150 persoane? Oricand se gasesc alti 500 sa le ia