Dacian Ciolos: Cetatenii isi recastiga increderea in ei si dreptul de a-si spune cuvantul

Duminica, 07 Octombrie 2018, ora 21:35
7066 citiri
Dacian Ciolos: Cetatenii isi recastiga increderea in ei si dreptul de a-si spune cuvantul
Foto: Facebook / Dacian Ciolos

Fostul premier Dacian Ciolos, liderul partidului Miscarea Romania Impreuna, sustine ca prezenta redusa a romanilor la votul pentru referendumul privind casatoria reprezinta o lectie data clasei politice.

"Romania a dat in aceste doua zile o lectie de democratie clasei sale politice actuale. Avem datoria de a le multumi tuturor, si celor care au votat, dar si celor care au ales sa nu voteze, si de a trece cat se poate de repede peste acest moment de inutila tensiune in societate.

Referendumul nu are nici invingatori, dar nici invinsi. Are insa o lectie foarte puternica pe care trebuie sa o invatam cu totii: politicienii nu pot trafica nici convingerile, nici credintele si nici asteptarile oamenilor. Atunci cand uita sa se puna in slujba cetatenilor si ii considera o masa de manevra la indemana lor si pentru a-si rezolva ei interesele, atunci cetatenii isi recastiga increderea in ei si dreptul de a-si spune cuvantul. Iar de aceasta data, cetatenii Romaniei au spus doar ca nu doresc sa fie inselati si manipulati inca o data de politicieni.

Asistam inca o data la falimentul unui mod de a face politica. Cei care au incercat sa exploateze credinta simpla a oamenilor, cei care au vrut sa transforme Biserica in unealta de propaganda, cei care au imprastiat ura si minciuni in societate doar pentru a castiga din asta capital politic primesc azi un raspuns clar si usturator din partea oamenilor. Este evident ca vremea acestor politicieni si baroni ai politicii apune definitiv si ca locul lor trebuie luat de oameni noi, cinstiti, priceputi si curajosi, al caror scop unic in viata politica este sa serveasca interesul si bunastarea cetatenilor. Vine vremea respectului si demnitatii, vine vremea in care climatul de ura si de intoleranta, discutiile despre iesirea din Europa si jignirile aduse romanilor din partea unor oameni politici corupti trebuie sa inceteze", a transmis Dacian Ciolos.

Fostul premier tehnocrat le-a multumit celor peste 100.000 de observatori voluntari, care au vegheat la desfasurarea corecta a referendumului, sustinatorilor Miscarii Romania Impreuna, dar si colegilor din USR, "pentru curajoasa si eficienta lor lupta de opozitie".

"Se naste o noua clasa politica in Romania, formata din oameni onesti, capabili de sacrificiu si dispusi sa se implice pentru cauzele si nevoile adevarate ale romanilor. Politica inseamna sa iti slujesti aproapele, sa nu-i inseli sperantele si sa pui binele celorlalti mai presus de al tau. Tuturor acestora le multumesc pentru ce au facut si continua sa faca pentru Romania.

Viitorul Romaniei este fara nicio tagada alaturi de tarile democratice si civilizate, in care respectul este deasupra urii si intelegerea deasupra dezbinarii. Acest viitor il vom cladi impreuna, cu speranta si convingerea ferma ca vom putea sa fim ceea ne dorim sa fim", a mai spus Dacian Ciolos.

Reactia vine dupa ce, la inchiderea urnelor din Romania, la referendumul pentru redefinirea casatoriei s-au prezentat mai putin de 20% dintre alegatori, rezultatul marcand un semnal puternic de boicot din partea romanilor pentru aceasta initiativa controversata.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Ciolos mesaj referendum , #stiri referendum Constitutie familie
Comentarii