Referendumul pentru familie, desfiintat de Joe Biden: Politici obtuze care divizeaza societatea (Video)

Luni, 17 Septembrie 2018, ora 16:47
13471 citiri
Referendumul pentru familie, desfiintat de Joe Biden: Politici obtuze care divizeaza societatea (Video)

Fostul vicepresedinte american Joe Biden critica in termeni duri masurile legislative ale politicienilor impotriva comunitatii LGBT, pe care le descrie ca "politici obtuze care divizeaza societatea incercand sa redefineasca familia", iar in acest sens a oferit ca exemplu si situatia din Romania.

Asta in contextul in care, in tara noastra, luna viitoare se va organiza un referendum de modificare a Constitutiei in sensul redefinirii familiei care sa prevada casatoria doar intre un barbat si o femeie.

Biden a sustinut un discurs la o gala organizata de Human Rights Campaign, cea mai mare organizatie din Statele Unite pentru apararea drepturilor homosexualilor. Acesta a vorbit despre statele care adopta "politici obtuze care divizeaza societatea incercand sa redefineasca familia", iar ca exemplu a oferit tari precum Cecenia sau Tanzania, dar si "aliatul democratic Romania".

"In intreaga lume membrii comunitatii LGBTQ sunt terorizati si torturati. Cecenia, El Salvador, Malaezia, Tanzania, chiar si unii dintre aliatii nostri democratici precum Romania deschid calea unor politici obtuze care divizeaza societatea incercand sa redefineasca familia.

Orice om cu constiinta, indiferent de religie sau de convingerile personale, ar trebui sa fie in stare sa inteleaga faptul ca discriminarea si violenta impotriva oricarei persoane, sub orice forma, este pur si simplu de netolerat, ilegala si gresita", a declarat Joe Biden.

Iata aici momentul:

Amintim in context ca CCR a dat, luni, aviz pe initiativa de modificare a Constitutiei in sensul redefinirii familiei care sa prevada casatoria doar intre un barbat si o femeie.

Decizia a fost luata in CCR cu o majoritate de 7 la 2 judecatori.

"In urma deliberarilor desfasurate in conditiile prevazute de art.21 alin. (1), raportat la art.23 alin. (1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a constatat ca Legea de revizuire a Constitutiei Romaniei respecta dispozitiile constitutionale referitoare la revizuire", arata CCR intr-un comunicat de presa.

Citeste si:
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
Sute de mii de români au căzut victimă barbariei comuniste. Eliberat după ani grei de temniță, Paul Lăzărescu a intrat, recent, în eternitate. Ce a însemnat pentru istoria României acest...
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...