Retrageri in masa din sectiile de votare: Alte cateva sute de presedinti au renuntat la sefie si in judetele Dolj, Teleorman si Prahova

Marti, 02 Octombrie 2018, ora 18:16
12971 citiri
Retrageri in masa din sectiile de votare: Alte cateva sute de presedinti au renuntat la sefie si in judetele Dolj, Teleorman si Prahova
Foto: Arhiva Ziare.com

Peste 350 de presedinti de sectii de votare din judetele Teleorman si Dolj au anuntat, marti, Birourile Electorale Judetene la care sunt arondati ca nu vor putea participa la desfasurarea referendumului pentru definirea familiei. Si in Prahova un sfert dintre presedinti au spus ca nu vor fi prezenti.

Similar, sute de presedinti de sectii de votare s-au retras si in judetele Bihor, Cluj, Arad si Timis, semnalul fiind dat si la Sibiu.

Aproape jumatate din cei 363 de presedinti de sectii de votare din judetul Teleorman, care au fost trasi la sorti in sedinta din 28 septembrie, au anuntat miercuri ca nu vor lua parte la procesul electoral de la finalul saptamanii.

Cristian Toma, reprezentant USR in BEJ Teleorman, a declarat ca numarul celor care s-au retras e ingrijorator de mare.

"Au depasit 100. Unii au murit, unii sunt bolnavi, unii nu stiu ca sunt pe lista, unii pur si simplu sunt in concediu sau au probleme personale si unii s-au mutat din judet. Cam 50% dintre toti. Acum trebuie sa vada ce fac, pentru ca e posibil ca acest referendum sa fie un fiasco", a spus Toma.

In judetul Dolj, situatia e aproape identica, de aici retragandu-se circa 100 de presedinti de sectii de votare dintr-un numar total de 530 pusi pe liste. Majoritatea au invocat probleme personale.

La randul sau, presedintele BEJ Prahova, judecatorul Ancuta Monica Mitrache, a declarat ca aproximativ un sfert dintre presedintii sectiilor de votare din judet au renuntat la functii.

"Nu va pot spune numarul exact. Pot sa va spun ca in continuare se depun cereri de retragere. Imposibilitatile au documente justificative si sunt legate in general de motive medicale, evenimente in familie si altele. Cele mai multe sunt in general probleme medicale", a spus Mitrache.

In judetul Prahova sunt 623 de sectii de votare.

Citeste mai multe despre:

#presedinti sectii votare retras referendum , #vot