Prezenta la vot de 106% in satul natal al patriarhului Daniel. Cel al lui Dragnea e printre codase UPDATE

Duminica, 07 Octombrie 2018, ora 16:41
7950 citiri
Prezenta la vot de 106% in satul natal al patriarhului Daniel. Cel al lui Dragnea e printre codase UPDATE
Foto: Antena3 TV

Satul in care s-a nascut patriarhul Daniel se afla printre localitatile fruntase in ceea ce priveste prezenta la vot la referendumul pentru redefinirea casatoriei in Constitutie. In schimb, cel al liderului PSD, Liviu Dragnea este printre codase.

UPDATE: Prezenta la vot in satul Dobresti, comuna Bara, din jduetul Timis, era la ora 13 de 106,06%, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central.

Pe liste au fost inscrisi 33 de alegatori cu drept de vot, fiind inregistrati 35 de votanti: 17 pe lista permanenta si 18 pe lista suplimentara.

In ceea ce priveste satul natal al liderului PSD, Liviu Dragnea, Gratia din Teleorman, prezenta la vot la ora 13:00 era de 9,28%, sub media inregistrata la nivelul tarii.

Pana duminica, la ora 10:00, se prezentasera la urne 81,81% dintre cei inscrisi pe liste in satul natal al patriarhului Daniel.

Patriarhul Daniel a votat, sambata dimineata, la Scoala Ienachita Vacarescu din Capitala.

"Am votat pentru modificatrea in forma pe care a facut-o Parlamentul Romaniei si am mentionat faptul ca tinand seama de scopul acestui referendum, participarea la vot este un drept, o onoare si o binecuvantare", a declarat patriarhul Daniel, dupa ce a iesit din cabina de vot.

Potrivit Mediafax, PF Daniel a fost adus la sectia de votare intr-un vehicul tip dubita, marca Volkswagen, spre deosebire de anii trecuti, cand prelatul Bisericii Ortodoxe era transportat la evenimente publice cu masini de lux Mercedes.

In schimb, in localitatea natala a liderului PSD Liviu Dragnea, Gratia din Teleorman, prezenta la vot era foarte scazuta la ora 10.00, foarte scazuta, de doar 6,11%, sub media pe tara de 7,24%.

Pe listele permanente sunt inscrise 948 de persoane, dar dintre acestea au votat doar 45 pana duminica la ora 10:00. Alti 13 alegatori au votat pe liste suplimentare.

Presedintele PSD s-a prezentat sambata la pranz la sectia de votare pentru a-si exprima opriunea in referendumul pentru revizuirea Constitutiei. Liderul social-democratilor si-a facut publica optiunea, spunand ca a votat pentru "familia traditionala", despre care el sustine ca e aceea "formata dintr-un barbat si o femeie care fac copii".

"Am votat pentru ceea ce solicita milioane de romani, pentru ceea ce cred eu ca ne defineste ca societate si natiune. Cred ca e important ca romanii sa vina la vot pentru ca ar fi bine sa decidem noi ce e bine pentru societatea noastra. Eu cred ca trebuie sa decidem noi ce e bine pentru noi", a declarat Liviu Dragnea.

Duminica este a doua zi in care romanii isi pot exprima optiunea de vot la referendumul pentru redefinirea casatoriei in Constitutie.

Urmareste, LIVE TEXT, ce se intampla in sectiile de vot, cele mai importante declaratii si momente ale zilei marcate de referendum

Sambata scrutinul s-a dovedit a fi aproape inutil avand in vedere prezenta extrem de scazuta la vot, doar putin peste un milion (din 18 milioane) de romani au fost la urne.

Organizarea plebiscitului a costat vreo 35 de milioane de euro, insa imaginile din sectiile de vot au aratat incaperi goale, unde observatorii si delegatii au lasat sa treaca timpul facand haz de necaz, citind sau chiar dormind. Au fost zeci de sectii unde nimeni n-a votat. Sau cel mult un alegator.

Intrebarea care asteapta raspuns pe buletinul de vot este "Sunteti de acord cu legea de revizuire a Constitutiei Romaniei in forma adoptata de Parlament?". Observatorii si jurnalistii au relatat nu putine cazuri in care cetatenii dadeau perdeaua la o parte ca sa intrebe unde pun stampila "pentru familie" sau "ei cu cine voteaza?".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#referendum familie, #Patriarh Daniel referendum, #Liviu Dragnea referendum , #vot