Ziare.com

Seful Consiliului de Combatere a Discriminarii nu voteaza la referendumul pentru familie: Nu are niciun efect juridic

Vineri, 21 Septembrie 2018, ora 14:26

   

Seful Consiliului de Combatere a Discriminarii nu voteaza la referendumul pentru familie: Nu are niciun efect juridic
Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Asztalos Csaba, spune ca nu va vota la referendumul pentru familia traditionala si arata ca deja exista in spatiul public o retorica plina de ura.

Acesta nu exclude aparitia unor plangeri la CNCD, dupa campania pentru consultarea populara.

"Din pacate, vedem ca nici nu a inceput campania pentru referendum, dar avem exprimari si manifestari care nici nu fac cinste unora, pentru pozitia pe care o ocupa in societate si manipuleaza, depasesc chiar limitele bunului simt (...).

Nu exclud sa avem plangeri legate de campania privind revizuirea Constitutiei", a declarat Asztalos Csaba pentru RFI Romania.

Acesta afirma ca, din punct de vedere juridic, "nu avem nicio schimbare", iar din acest motiv nu va participa la referendum.

"Indiferent de rezultatul referendumului, din punct de vedere juridic, nu avem nici o schimbare, pentru ca si in acest moment, actuala Constitutie permite casatoria doar intre persoane de sex diferit si notiunea de familie o interpreteaza intr-un sens larg, nu doar familia care rezulta din casatorie.

(...) Eu personal, desigur, nu voi participa la referendum, pentru ca nu are nici un efect juridic acest demers", a adaugat presedintele CNCD.

Citeste mai multe despre Seful CNCD, Asztalos Csaba: Nu voi participa la referendum, nu are nici un efect juridic pe RFI Romania

Vezi si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3844 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

La referendum romanii vor sta acasa,

ca sa trimita un mesaj clasei politice nesimtite. Auzi, 160 de milioane pentru un referendum inutil.

 

Nici un efect pentru votant

Nici referendumul pentru limitarea numarului de parlamentari nu a avut efect. Atunci ce sa mai sper de la un referendum care stiu ca e pentru altii care m-au furat si mintit...

 

Referendumul pentru reducerea numărului de parlamentari

la 300 a fost unul Consultativ (parlamentarii l-au ignorat, nu era in interesul lor să scadă numărul sinecurelor).

Acest referendum insă este Unul Decizional. După validarea referendumului modificarea devine lege!

"Acesta afirma ca, din punct de vedere juridic, "nu avem nicio schimbare", iar din acest motiv nu va participa la referendum."

Păi acesta și este Scopul Referendumului - nicio schimbare in ceea ce privește familia! Romanii doresc să se asigure că familia lăsată de Dumnezeu - un bărbat + o femeie - nu va fi schimbată de inovațiile cu iz de sodomie! Romanii nu doresc ca se trezească că maine o mană de judecători activiști (cu mintea depravată, precum Morar) impun sodomia (așa cum s-a intamplat deja in S.U.A.) sau doar cateva sute de parlamentari corupți modifică codul civil și dau liber la "căsătorii" homosexuale, la infiat de copii de către perverși (cum s-a intamplat in atatea țări, in ciuda protestelor masive ale populației)...

Asztalos Csaba, dar dacă ați fi chemat la un referndum unde să se legalizeze "căsătoriile" sodomite v-ați duce?! Aș aprecia un răspuns pentru a vedea cine se ocupă cu discriminăriile acelea din această țară și pe ce poziție se află!

Nu stiu de ce asteptati raspuns

de la unul care a facut ca cncd sa aiba o gramada de proiecte in colaborare cu accept - organizatia lgbt. Nu a avut insa NICIO colaborare cu BOR sau alte organizatii crestine!

domnu' Bercea,

iar mintiti :)

CCR-ul lui Dorneanu a decis deja in chiar decizia privind aceasta initiativa faptul ca acest referendum NU ar schimba nimic din intelesul Constitutiei Romaniei.

http://www.coalitiapentrufamilie.ro/docs/decizie-ccr-casatorie.pdf
"Prin inlocuirea sintagmei "intre soti" cu sintagma "intre un barbat si o femeie", se realizeaza doar o precizare in privinta exercitarii dreptului fundamental la casatorie, in sensul stabilirii exprese a faptului ca aceasta se incheie intre parteneri de sex biologic diferit, acesta fiind, de altfel, chiar semnificatia originara a textului"

Mintiti si in cazul obligativitatii aplicarii rezultatelor referendumului privind parlament unicameral de 300 de parlamentari - CCR a decis ca aplicarea este obligatorie:

Pană la momentul adoptării legii criticate in prezenta cauză, optiunea poporului in sensul reducerii numărului de parlamentari nu a format obiectul niciunei reglementări legislative. In ceea ce priveste reglementarea criticată, aceasta modifică legea electorală, respectiv Legea nr. 35/2008, iar, prin reglementarea tipului de scrutin, poate determina o crestere a numărului de parlamentari, care nu respectă vointa poporului exprimată la referendum.

Or, referendumul, indiferent de caracterul său - decizional sau consultativ - cum este cazul referendumului national din anul 2009, reprezintă o modalitate de exercitare a suveranitătii nationale.

Art.2 din Constitutie prevede in acest sens că "Suveranitatea natională apartine poporului roman, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum." Cu privire la acest text din Legea fundamentală, Curtea Constitutională a statuat, de exemplu prin Decizia nr. 419 din 26 martie 2009, publicată in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 274 din 28 aprilie 2009, că "exprimă vointa constituantului roman, potrivit căreia, in cadrul democratiei reprezentative, suveranitatea natională apartine intr-adevăr poporului roman, insă aceasta nu poate fi exercitată intr-un mod direct, nemijlocit, la nivel individual, forma de exercitare fiind cea indirectă, mijlocită, prin procedeul alegerii organelor reprezentative. Modalitatea de constituire a acestora din urmă reprezintă expresia suveranitătii nationale, manifestată prin exprimarea vointei cetătenilor in cadrul alegerilor libere, periodice si corecte, precum si prin referendum".(par.XII 1.2-1.5.)

"[...], Curtea constată că reglementarea unor prevederi prin care se tinde la o solutie legislativă care nu respectă vointa exprimată de popor la referendumul consultativ mentionat este in contradictie cu prevederile constitutionale ale art. 1, 2 si 61." (par.XII 1.12.)

https://www.ccr.ro/comunicate/COMUNICAT-DE-PRES-287

Pe mine nu ma intereseaza acest subiect

care vine pe filiera Moscovei.
Culmea !
Toti popii vad ca acum pupa mana lui Kirilll.... de ai zice ca romanii sunt total aserviti bisericii ruse.

PS - va deati seama ce ar insemna asta pt Putin !??

Președintele CNCD, care nu poate fi bănuit că nu cunoaște legea,

spune că: "Și in acest moment actuala Constituție permite căsătoria doar intre persoane de sex diferit". Iată ce prevede Constituția la art. 48 alin. 2: "Condițiile de incheiere, de desfacere și de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin lege". Este o trimitere la art 271 din Codul civil, care stabilește cat se poate de clar: "Căsătoria se incheie INTRE BĂRBAT ȘI FEMEIE prin consimțămantul personal și liber al acestora". Dezavantajul reglementării propuse de organizatorii referendumului este că reduce tipurile de familie la unul singur, excluzand, spre exemplu, familia rezultată dintr-o femeie necăsătorită și un copil adoptat. Date fiind aceste aspecte simple și clare, la care se adaugă și cheltuielile inutile, rămane intrebarea: referendumul chiar era necesar, sau servește doar propagandei diversioniste a PSD-ALDE?

 

Multe lipsesc in definitie.

Daca ne calca refugiatii mai serios, dupa cum vrea pudelul lui Anjelika de la Cotroceni, unde e definitia familiei ca fiind intre un barbat si 12 femei (sau 4 sau 20, dupa puterile si nevoile fiecaruia, cum zicea marx)? Ai?
Pe asta ati uitat-o.
Daca face Ponta bubu la genunchiul alalatul, vine la putere din nou si ne baga moschee in piata universitatii, pe unde scoateti camasa, bai juristii lu' peste?

"Nu exclud sa avem plangeri legate de campania privind revizuirea.."

Stati voi linistiti feciori, plangeriile sunt deja scrise si in plicuri.

 

Ok, iskanderetreicinci, sa vedem cata dreptate ai

Am facut o poza ecranului cu predictia ta, ca oamenii vor sta acasa la referendum. O bagam la seif si o scoatem dupa referendum. Poate ca ai dreptate, poate ca nu.
Zi-ne acum, inainte, care ar fi procentul de participare la care predictia ta devine adeavrata? 26%, 45%, peste 50%, sub 33%?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor