Studentii critica referendumul pentru familie: Dezvolta homofobia, intoleranta si discriminarea

Miercuri, 19 Septembrie 2018, ora 10:48

   

Studentii critica referendumul pentru familie: Dezvolta homofobia, intoleranta si discriminarea
Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) face apel la toleranta si acceptare in contextul in care luna viitoare, in 6 si 7 octombrie, se va desfasura referendumul care are ca scop modificarea definitiei familiei in Constitutie.

Potrivit unui comunicat de presa remis miercuri Ziare.com, studentii nu pot privi spre viitor intr-o societate mai divizata ca niciodata.

"In anul Centenarului Marii Uniri, cand Romania celebreaza un veac de existenta, studentii nu pot privi spre viitor intr-o societate mai divizata, poate, ca niciodata.

ANOSR a militat dintotdeauna pentru valori precum incluziunea, toleranta si acceptarea diversitatii, opunandu-se ferm oricarei forme de discriminare sau hartuire la care studentii, inclusiv cei din comunitatea LGBT ar putea fi supusi, indiferent de context.

De asemenea, ANOSR a militat permanent pentru un sistem de invatamant incluziv, echitabil si de calitate, considerand ca este necesara o preocupare suplimentara atat din partea institutiilor de invatamant superior, cat si din partea organizatiilor studentesti pentru integrarea studentilor apartinand diverselor tipuri de minoritati, inclusiv sexuale", se precizeaza in document.Studentii arata ca referendumul poate stigmatiza o anumita categorie sociala si afecta incluziunea acesteia in randul comunitatii universitare.

In plus, ANOSR isi exprima ingrijorarea ca aceasta consultare populara va dezvolta homofobia la noi in tara, ceea ce va duce la amplificarea intolerantei si discriminarii.

"In timp ce o treime dintre tinerii Europei sunt expusi excluziunii sociale, grupurile marginalizate, inclusiv femeile, comunitatea LGBT, minoritatile etnice/ nationale si persoanele cu dizabilitati, se confrunta adeseori cu discriminarea in societatea noastra. In acest sens, ANOSR considera ca referendumul nu numai ar stigmatiza o anumita categorie sociala, dar ar afecta si incluziunea acesteia in randul comunitatii universitare/ academice, aspect contrar principiilor si valorilor federatiei.

Mai mult decat atat, in conditiile in care posibilul succes al referendumului nu va produce vreun efect juridic in Romania, ANOSR isi exprima ingrijorarea cu privire la dezvoltarea homofobiei, care promoveaza intoleranta si discriminare", se afirma in comunicat.

ANOSR aminteste, de asemenea, nevoia de a lua in vedere Obiectivele Europene pentru Tineret ca reprezentante ale viziunii tinerilor din toata Europa, doua dintre acestea presupunand egalitatea pentru toate genurile si dezvoltarea unor societati incluzive.

In plus, studentii atrag atentia ca nu e recomandat ca drepturile omului in Romania sa sufere anumite derapaje, mai ales in contextul in care tara noastra urmeaza sa preia presedintia Consiliului Uniunii Europene.

"Miscarea studenteasca si institutiile de invatamant superior trebuie sa constientizeze si sa actioneze in conformitate cu rolul, impactul si responsabilitatea pe care le au in societate.

Nu este recomandat ca acum drepturile omului in Romania sa sufere anumite derapaje, care pot conduce la lezarea demnitatii umane.

In plus, Romania se pregateste sa preia Presedintia Consiliului Uniunii Europene, care se axeaza pe teme precum: solidaritate, coeziune, egalitate de sanse si justitie sociala, democratie, libertate si respectarea demnitatii umane, combaterea rasismului, intolerantei, xenofobiei, populismului si antisemitismului.

In aceasta situatie, ANOSR evidentiaza rolul esential al educatiei in adaptarea la o lume marcata de schimbari, fie ele transformari progresive ori evenimente neasteptate, care au influentat din toate punctele de vedere aspectele vietii sociale, mediatice, etice etc", potrivit sursei citate.

"E trist ca in anul Centenarului regasim o Romanie dezbinata, in care sentimentul de unitate s-a disipat treptat, fiind inconjurati de un discurs instigator la ura.

La 11 ani de la aderarea la Uniunea Europeana, Romania urmeaza sa detina Presedintia Consiliului Uniunii Europene, dar uita toate actiunile la care a luat parte in trecut, care au avut drept scop principal protejarea drepturilor omului.

Trebuie sa fim constienti ca educatia sta la baza incluziunii, acceptarii diversitatii si tolerantei dintre cetateni. Drepturile omului sunt in continua evolutie si reflecta, pe de o parte, nivelul la care a ajuns societatea si pe de alta parte, valorile pe care aceasta le considera importante pentru existenta sa", a declarat Petrisor-Laurentiu Tuca, presedintele ANOSR.

Citeste si:

A.D.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5367 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
de parca studentii ar fi rezultatul relatiilor intre gay sau lesbien
e, nu intre un barbat si o femeie... maine or sa sustina ca provin din capre...
iahim
rank 5
Nu doresti tu sa traiesti intr-o tara in
care legea este facuta de sodomiti. De asta trebuie sa mergi la vot si sa nu te lasi impresionat de campania de descurajare pornita de ei. Observi pe media, in forumuri si la punctaje ce se intampla? Este evident ca ce vezi aici, in forum, este nereprezentativ pentru populatia Romana!!! Sunt troli platiti! Trebuie sa stii ca in spatele acestei campanii se afla entitati cu extrem de multi bani (nu numai Soros, el este doar varful aisbergului...). Bani aproape nelimitati. Cu ei au reusit sa suceasca mintile in multe tari. E un plan care multi ani nu a fost constientizat de oameni, a pornit cu mult timp inainte de a fi descoperit. Si a inceput cu penetrarea invatamantului superior in primul rand. Dar in tarile hotarite precum Arabia Saudita nici macar nu viseaza sa faca schimbari. Deci se poate, se poate sa-ti protejezi cultura si natia. Trebuie sa MERGI LA VOT !!! E in joc viitorul copiilor TAI!!!
altVasile
rank 5
Apropo de capre și de alte cornute...
Cand o vacă este de acord să se "căsătorească" cu un bou, atunci aceasta iși exprimă "acordul" prin faptul că (1) stă pe loc și (2) iși dă coada intr-o parte (pentru a avea loc actul consumării "căsătoriei").

Dacă o vacă nu este de acord să se "căsătorească", atunci nu are importanță cat de puternic sau cat de infocat este boul, acesta nu-i va putea face nimic! Iar "dezacordul" vacii se exprimă astfel: (1) aceasta nu stă in niciun caz pe loc, ci fuge cat o ține picioarele, (2) iși ține coada strans lipită ca să nu i se vadă "rușinea" și (3) rage cat o ține plămanii ca să vadă toată lumea că nerușinatul vrea să o ia cu de-a sila in "căsătorie".

Te asigur că și in cazul vitelor mici (oi și capre) lucrurile stau cam la fel!

Acestea fiind spuse, doresc pe această cale să adresez o intrebare către d-l Morar, judecătorul cu mintea depravată de la curtea constituțională, care nu are nimic mai bun de făcut pentru solda nesimțită pe care o primește decat să susțină cauza perverșilor: "Dacă un pervers nu se poate căsători cu o capră, atunci ce drepturi fundamentale i se suprimă/incalcă acestuia?"

Intrebarea fiind cat se poate de serioasă, aștept și un răspuns la fel de serios. Cu citări din constituție, din deciziile ***ții constituționale din Romania, ci referiri la involuția jurisprudenței promovate, cu sarg și spor, de judecătorii activiști, făuritori ai omului "nou" (care nu are nici mamă, nici tată... și nici măcar sex nu (mai) are!) din GayRopa sau de pe alte meleaguri unde sodomia se răspandește in lung și-n lat cu viteza unei ciume care și-a propus să inghită tot ceea ce-i stă in cale...
iskander35
rank 5
Studentii au dreptate,
referendumul lui Dragnea trebuie boicotat, unicul scop e sa distraga atentia de la gratierea pe care si-o tot pregateste.
Pesimistul
rank 3
Sa scape de puscarie e scopul imediat.
Ce fac el si camarila are bataie lunga: sa poata face orice le trece prin cap (sau prin buzunare) fara sa poata fi trasi la raspundere de nimeni si nimic. Sa-si perpetueze puterea si sa anihileze orice opozitie si orice opinie contrara. Vi se pare cunoscut?
Woody
rank 3
Niste studenti
Titlu inselator ,este vorba de cativa studenti dintr-o organizatie.
MacGigi
rank 5
Studentii au o viziune corecta si si-o exprima deschis. Sper sa
nu rateze votul si sa voteze NU, asa cum declara in text.

PS O sugestie insa pentru logoul lor. Culorile Romaniei sunt albastru, galben si rosu !!! nu rosu, galben si albastru :(((
Inversati rosul cu albastrul in logo, si veti fi corecti pana la capat :)
altVasile
rank 5
Și dacă ei sunt pe ”invers”
atunci ce ai tu, omule, cu "culorile" lor?

Nu de alta dar, fără o doză bună de minte pervertită, cine s-ar putea să se apuce de susținerea cauzei perverșilor???
emy1960
rank 5
Scopul este de a...
Modifica constitutia.Toti penali din romania sunt interesați.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor