Reforma pensiilor scoate oamenii în stradă și în Cehia. Cu câți ani vrea guvernul să majoreze vârsta de pensionare VIDEO

Miercuri, 29 Martie 2023, ora 21:46
2352 citiri
Reforma pensiilor scoate oamenii în stradă și în Cehia. Cu câți ani vrea guvernul să majoreze vârsta de pensionare VIDEO
Protest în Praga față de reforma pensiilor FOTO Twitter

Câteva mii de persoane s-au alăturat miercuri, 29 martie, în Cehia demonstraţiilor sprijinite de sindicate împotriva unei posibile majorări a vârstei de pensionare până la 68 de ani, transmite dpa.

Într-o adunare paşnică în faţa sediului guvernului la Praga, liderii manifestanţilor au acuzat executivul de centru-dreapta că, prin acest plan, ”ignoră dialogul social”.

Guvernul intenţionează să prezinte în cursul acestui an un pachet de reformă a pensiilor. Se aşteaptă ca propunerile să includă noi limite la majorări automate ale pensiilor, având în vedere inflaţia neobişnuit de ridicată.

Posibila creştere a vârstei de pensionare cu patru ani, până la 68 de ani, este, de asemenea, avută în vedere, a relatat recent postul public CT.

Planul constituie cel mai recent efort al guvernului ceh de a reduce deficitele bugetare substanţiale.

În Franța, reforma pensiilor, promovată de președintele Emmanuel Macron, a generat furie în rândul populației și proteste violente.

#reforma pensii, #Cehia, #protest, #praga, #majorare varsta pensionare , #Cehia