Două refugiate din Ucraina au primit un salon de înfrumusețare la cheie, în Timișoara

Miercuri, 30 Martie 2022, ora 08:28
5644 citiri
Două refugiate din Ucraina au primit un salon de înfrumusețare la cheie, în Timișoara
Irina şi Oxana au primit un salon de înfrumusețare în care pot să lucreze, la Timișoara FOTO adevarul.ro

Irina şi Oxana aveau fiecare în Kiev câte un salon de înfrumuseţare. Era afacerea lor de ani de zile. Chiar în ziua în care a început războiul, femeile au luat drumul pribegiei. Voiau să ajungă în Spania sau în Emiratele Arabe, unde aveau prieteni. Drumul lor a trecut însă prin Timişoara, un loc care s-a dovedit atât de primitor şi prietenos încât au decis că nici nu are rost să meargă mai departe, arată adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, Geta Sanda, patroana Academiei Artei Înfrumuseţării - Sandria, le-a pus celor două la dispoziţie un spaţiu dotat cu tot ce trebuie pentru un salon de cosmetică.

„Nu am putut rămâne indiferentă la problemele celor din Ucraina şi faptul că ele sunt în acelaşi domeniu am hotărât să le ajut.

În Kiev aveau propria lor afacere şi au plecat cu ce aveau pe ele. Am pus un spaţiu la dispoziţie, l-am reamenajat, am zugrăvit, am achiziţionat tot ce trebuie ca ele să îşi poată câştiga existenţa. Pentru că nu doresc să stea să cerşească.

Am făcut cu ele şi partea de instructaj, le-am făcut acest curs gratuit tocmai pentru că obiectul nostru de activitate este partea de şcolarizare. Facem asta de 17 ani. Vrem ca ele să fie instructoare pe aceste domenii, pentru că lucrează foarte bine. Şi pot veni cu ceva nou. Vin dintr-o altă cultură. Tehnicile sunt asemănătoare, dar stilul de lucru poate fi diferit”, a declarat Geta Sanda pentru adevarul.ro.

Ucrainencele au ajuns într-un oraş despre care nici nu ştiau că exista pe hartă. Irina este acum recunoascătoare pentru lucrurile bune care i se întâmplă aici.

„Timişoara e un oraş superb. Ne plac şi oamenii. S-au purtat extraordinar de frumos, au grijă de noi, ne sună, ne îndeamnă, ne întreabă cu ce ne pot ajuta. E un lucru minunat. Nu ne gândim să plecăm mai departe, vrem să rămânem aici până în momentul în care ne vom putea întoarce acasă în oraşul nostru iubit, Kiev. Să ne reluăm vieţile acolo, în linişte şi pace”, a declarat Irina.

Rolul obiectelor personalizate în succesul afacerii tale
Rolul obiectelor personalizate în succesul afacerii tale
Într-o lume în care uniformitatea tinde să devină normă, personalizarea obiectelor îți oferă oportunitatea unică de a te distanța de competiție. Această abordare nu doar că relevă...
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
#refugiati, #Ucraina, #Timisoara, #afacere , #refugiati Ucraina
Comentarii
K
kgbro
rank 1
Bunastarea romanilor e cunoscuta . Ceva miliarde de euro Ukrainei