Românii care găzduiesc refugiați ucraineni, neplătiți de două luni: „Nu putem să îi lăsăm afară, dar trebuie să plătim facturile”

Joi, 23 Martie 2023, ora 10:14
2223 citiri
Românii care găzduiesc refugiați ucraineni, neplătiți de două luni: „Nu putem să îi lăsăm afară, dar trebuie să plătim facturile”
Aproximativ 73.000 de ucraineni sunt cazați în România prin programul 50/20 FOTO Arhivă

Românii care găzduiesc refugiați prin programul 50/20 nu și-au primit banii pentru lunile ianuarie 2023 și februarie 2023, iar pe rețele de socializare oamenii se plâng că au costuri pe care trebuie să le achite din buzunar, arată Europa Liberă.

Potrivit sursei citate, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Adrian Marin, a confirmat că Guvernul nu a aprobat încă fondurile necesare pentru plata acestor deconturi, dar nu a putut preciza suma necesară deconturilor și nici când se vor face plățile.

În tot acest timp, un constănțean care a cazat o familie de ucraineni într-un apartament din Mamaia susține că energia, gazele și cheltuielile de le bloc înseamnă aproximativ 1.200 de lei pe lună, bani pe care trebuie să îi dea din propriul buzunar, până vor veni decontările de la Guvern.

„Sunt oameni, cu copii, cu cățel, cu purcel. Nu putem să îi lăsăm afară, dar trebuie să plătim facturile”, susține bărbatul.

Potrivit Europa Liberă, în România sunt cazați prin programul 50/20 aproximativ 73.000 de refugiați ucraineni.

#refugiati, #Ucraina, #cazare, #bani, #guvern , #refugiati Ucraina