Tot ce trebuie să știi despre cumpărarea unui iPhone sau Mac refurbished, înainte de achiziționare

Advertorial
Joi, 11 August 2022, ora 12:10
3776 citiri
Tot ce trebuie să știi despre cumpărarea unui iPhone sau Mac refurbished, înainte de achiziționare
FOTO Pinterest

Știai că poți achiziționa produse Apple recondiționate (refurbished) la prețuri mult mai mici decât cele noi? Chiar dacă sunt produse la mâna a doua, acestea sunt la fel de bune ca cele noi.

Când vine vorba de produse Apple refurbished poți achiziționa orice de la telefoane iPhone, la MacBook PRO, iPad, Apple Pencil și până la Apple TV.

Produsele Apple refurbished sunt readuse de Apple la starea de funcționare completă și sunt însoțite de garanții. În magazinele de specialitate le mai poți găsi și sub denumirea de produse recondiționate, restaurate sau remanufacturate.

Cea mai recentă flotă de smartphone-uri emblematice ale Apple, sau și modele mai vechi precum iPhone X, iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 12, nu se încadrează deloc în categoria dispozitivelor ieftine. Acestea sunt încă destul de scumpe atunci când sunt achiziționate noi. Așadar, dacă îți dorești un astfel de telefon poți alege telefoane Apple refurbished și te vei încadra în buget, beneficiind totodată de calitatea produselor Apple.

Dacă ești dispus să cumperi un iPhone refurbished ai putea economisi bani serioși. Când dorești să faci acest pas este important să cunoști pericolele asociate cumpărării unui iPhone la mâna a doua. Cea mai frecventă înșelătorie constă în cumpărarea unui telefon furat, ceea ce duce la achiziționarea unui telefon blocat sau a unuia care ar putea fi blocat in viitorul apropiat și pe care nu îl mai poți folosi. Există câteva modalități prin care te poți asigura că faci o investiție sigură.

1. Cere o chitanță originală sau o dovadă de cumpărare

Actele doveditoare achiziției sunt o modalitate bună de a determina dacă vânzătorul este autentic. Indiferent dacă vânzătorul a cumpărat iPhone-ul de la Apple sau de la un vânzător terț, acesta ar trebui să aibă chitanța originală, chiar dacă aceasta este în format electronic. Documentația oficială este deosebit de utilă în cazul în care ai nevoie de garanție și, totodată, te asiguri că produsul este autentic.

2. Verifică numărul IMEI

IMEI-ul este un număr unic cu ajutorul căruia se identifică orice telefon din lume. În cazul în care este furat, IMEI-ul este raportat operatorului și este blocat. Acest lucru înseamnă că niciun SIM nu va funcționa pe un telefon blocat.

3. Verifică politica de returnare

Înainte de a face achiziția verifică politica de returnare a comerciantului. Acest lucru oferă un plus de liniște, deoarece în cazul în care telefonul are o problemă îți poți lua banii înapoi. Tocmai de aceea este important să achiziționezi telefoane iPhone sau laptopuri Macbook din surse sigure și nu de la vânători privați.

4. Verificați secțiunea de recenzii și comentariile

Secțiunea de recenzii a unui site și comentariile lăsate de utilizatori îți pot face o idee despre seriozitatea site-ului și calitatea produselor. Este important ca înainte de a face o achiziție de pe un site precum este refurbished.ro să verifici toate comentariile lăsate de utilizatori.

Alege refurbished.ro și vei putea achiziționa în siguranță produsele Apple dorite la preț mic. În plus, primești o garanție de 12 luni, beneficiezi de livrare gratuită și ești sigur că produsele sunt verificate și testate de experți înainte de a ajunge la tine. Iar dacă nu ești mulțumit de produsul primit îl poți returna în termen de 14 zile de la data primirii.

În plus, dacă nu dispui de suma necesară, poți achita produsul în rate cu ajutorul unui card de credit.

Citește și:
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, afirmă că preţul unui kilogram de caşcaval nu va ajunge la 100 de lei, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public în contextul scumpirilor din ultima...
USR a depus un proiect de lege pentru transparentizarea banilor pe care partidele îi bagă în presă și propagandă
USR a depus un proiect de lege pentru transparentizarea banilor pe care partidele îi bagă în presă și propagandă
USR a depus, joi, 29 septembrie, un proiect de lege pentru transparentizarea cheltuielilor pe care partidele politice le fac, din banii publici primiţi ca subvenţie, cu presa şi propaganda....