Casa Regala organizeaza marti Ziua Medaliei

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 21:53
1533 citiri
Casa Regala organizeaza marti Ziua Medaliei
Foto: princeradublog.ro

Evenimentul intitulat Ziua Medaliei Regele Mihai I pentru Loialitate va avea loc, marti, la Palatul Elisabeta, cu ocazia Sfintilor Mihail si Gavriil. Evenimentul, organizat pentru al doilea an consecutiv, reuneste toate personalitatile distinse cu medalia regala de loialitate.

Posesorii medaliei sarbatoresc in fiecare an pe data de 8 noiembrie. Evenimentul face parte din Serile Palatului Elisabeta, care au fost initiate de regele Mihai acum zece ani si care au ajuns la o suta.

"Marti, 8 noiembrie 2011, de ziua sfintilor Mihail si Gavriil, Palatul Elisabeta va gazdui Ziua Medaliei Regele Mihai I pentru Loialitate. Pentru al doilea an consecutiv, personalitatile distinse cu medalia regala de loialitate vor celebra, impreuna cu Familia Regala, ziua lor. Principesa mostenitoare si cu mine vom fi gazdele serii, iar Alteta Sa Regala va reprezenta pe Regele Mihai I", scrie principele Radu pe blogul personal.

"Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate" a fost creata de fostul suveran in anul 2008. De atunci si pana in prezent, un numar de 119 personalitati, organizatii sau institutii au primit distinctia regala. Numarul maxim de primitori este limitat, prin statut, la 150 de personalitati in viata, din Romania si din strainatate.

Ultimii patru primitori ai medaliei au fost investiti cu ocazia Jubileului 90 al Majestatii Sale, in sala regilor, pe 27 octombrie. Medalia se acorda membrilor merituosi ai Casei Regale sau colaboratorilor de peste cinci ani din toata tara si din strainatate. Medalia poate fi oferita, de asemenea, altor personalitati din Romania si din lume.

"Decoratia este semnul pretuirii Majestatii Sale fata de romanii sau strainii care au dovedit loialitate si incredere in destinul familiei regale din Romania, facand eforturi si, adeseori, sacrificii personale pentru a sprijini principiile binefacatoare ale Coroanei, in tara noastra", mai scrie Radu Duda.

Alesii pentru insemnata distinctie pot fi personalitati care au facut sau fac parte din Casa Regala, din societatea civila, mediul politic sau economic, lumea culturii sau a diplomatiei, precum si din organizatii nationale sau internationale. Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate se poate acorda persoanelor sau institutiilor si organizatiilor.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#medalia regele Mihai loialitate, #Sfintii Mihail Gavriil, #Sfantul Mihail regele Mihai, #regel Mihai , #Casa Regala
Comentarii
Poza memorex
memorex
rank 1
Poza ORD1
ORD1
rank 5
Fara loialitatea pentru voi nu pot eu dormi ?