Ziare.com

Casa Regala organizeaza marti Ziua Medaliei

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 21:53

   

Casa Regala organizeaza marti Ziua Medaliei
Evenimentul intitulat Ziua Medaliei Regele Mihai I pentru Loialitate va avea loc, marti, la Palatul Elisabeta, cu ocazia Sfintilor Mihail si Gavriil. Evenimentul, organizat pentru al doilea an consecutiv, reuneste toate personalitatile distinse cu medalia regala de loialitate.

Posesorii medaliei sarbatoresc in fiecare an pe data de 8 noiembrie. Evenimentul face parte din Serile Palatului Elisabeta, care au fost initiate de regele Mihai acum zece ani si care au ajuns la o suta.

"Marti, 8 noiembrie 2011, de ziua sfintilor Mihail si Gavriil, Palatul Elisabeta va gazdui Ziua Medaliei Regele Mihai I pentru Loialitate. Pentru al doilea an consecutiv, personalitatile distinse cu medalia regala de loialitate vor celebra, impreuna cu Familia Regala, ziua lor. Principesa mostenitoare si cu mine vom fi gazdele serii, iar Alteta Sa Regala va reprezenta pe Regele Mihai I", scrie principele Radu pe blogul personal.

"Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate" a fost creata de fostul suveran in anul 2008. De atunci si pana in prezent, un numar de 119 personalitati, organizatii sau institutii au primit distinctia regala. Numarul maxim de primitori este limitat, prin statut, la 150 de personalitati in viata, din Romania si din strainatate.

Ultimii patru primitori ai medaliei au fost investiti cu ocazia Jubileului 90 al Majestatii Sale, in sala regilor, pe 27 octombrie. Medalia se acorda membrilor merituosi ai Casei Regale sau colaboratorilor de peste cinci ani din toata tara si din strainatate. Medalia poate fi oferita, de asemenea, altor personalitati din Romania si din lume.

"Decoratia este semnul pretuirii Majestatii Sale fata de romanii sau strainii care au dovedit loialitate si incredere in destinul familiei regale din Romania, facand eforturi si, adeseori, sacrificii personale pentru a sprijini principiile binefacatoare ale Coroanei, in tara noastra", mai scrie Radu Duda.

Alesii pentru insemnata distinctie pot fi personalitati care au facut sau fac parte din Casa Regala, din societatea civila, mediul politic sau economic, lumea culturii sau a diplomatiei, precum si din organizatii nationale sau internationale. Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate se poate acorda persoanelor sau institutiilor si organizatiilor.

A.T.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1042 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

psd cate medalii de-astea are?

ca in ultima vreme prea multa loialitate arata

 

Fara loialitatea pentru voi nu pot eu dormi ?

Metgeti de aici cu brasoavele voastre populiste.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor