Cioclii Casei Regale a Romaniei

Autor: Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 03 Martie 2016, ora 19:13
15042 citiri
Cioclii Casei Regale a Romaniei

Gasesc ceva indecent, as zice chiar grotesc, in valurile de omagii care se revarsa de pe ecranele televizoarelor la adresa regelui Mihai.

Nu pentru ca Majestatea Sa nu le-ar merita, ci pentru ca multi dintre aceia care lacrimeaza in coltul ochilor si nu mai stiu ce vorbe marete sa emita nu au nimic de a face cu principiile regelui, dar sunt printre cei care, de facto sau simbolic, il fugareau pe autostrada ca sa-l alunge din tara.

Pentru acesti "admiratori", un rege in putere si luptand pentru valorile reale ale Romaniei impotriva neosecuristilor si neocomunistilor era un dusman teribil, pe care l-au supus tuturor abuzurilor posibile. Un rege ajuns la momentul neputintei fizice care se prelinge incet spre istorie este ideal.

Cat regele Mihai era in putere, reinstaurarea monarhiei era un subiect tabu, cu regele Mihai pe final, optiunea monarhica este invocata de fostii antimonarhisti ca o posibila sansa pentru Romania.

Oare de ce?

"Ei vor monarhie de butaforie, o institutie muzeala in vitrina republicii succesoare a tancurilor sovietice. De cand s-a comis compromisul morganatic, niciodata nu s-a mai vrut monarhie, ci doar niste chestii materiale, simultan cu compromiterea legitimitatii monarhice", scrie pe Facebook jurnalista Roxana Iordache, monarhista convinsa si candva apropiata a Casei Regale. Ea atragea atentia la sfarsitul anului trecut ca regele este izolat si niciunul dintre mesajele atribuite Majestatii Sale nu-i apartin, de fapt.

Tot la sfarsitul anului trecut, Marilena Rotaru s-a retras din Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei, a carei co-presedinta era, cu o motivatie grava: "Nimeni si nimic nu-mi poate cere sa abandonez valorile in care am crezut si carora mi-am dedicat intrega mea viata. Nici mizeriile aruncate din nou asupra mea, in stil pur securistic, de oameni ai serviciilor vopsiti in monarhisti.

Climatul moral al Aliantei a fost grav deteriorat, capitalul meu de incredere s-a epuizat, astfel ca (...) nu pot asista la compromiterea monarhiei din interiorul unui organism creat pentru a o sustine". Au urmat-o si alti membri de marca ai Aliantei, precum surorile Coposu, Doina Cornea sau Mircea Carp.

Adevarul, asa cum se contureaza el in toata hidosenia sa, este ca monarhia romaneasca a fost victima unei operatiuni abile de infiltrare, capturare si anihiliare, sub numele de cod Duda (Radu Duda, sotul principesei Margareta), cel despre care toti cunoscatorii spun ca este de multa vreme adevaratul sef al Casei Regale, pozitie obtinuta prin izolarea regelui, si, implicit, autorul declinului moral invocat de monarhistii care s-au indepartat.

Ca sa il citam pe Neagu Djuvara: "Radu Duda este cioclul monarhiei romane".

Radu Duda a aparut in viata principesei Margareta la o varsta, 45 de ani, cand spectrul celibatului devine ingrijorator, deci exigentele e posibil sa scada. Actorul, cu 10 ani mai tanar, este fiu de mare comunist si nu orice fel de comunist, ci secretar PCR si prieten bun cu Ion Iliescu.

Dl Duda a fost el insusi acuzat de colaborare cu Securitatea, numele sau fiind inclus pe o lista a persoanelor de sprijin ale Securitatii, prezentata de jurnalista Nicolette Franck in Revista "Caminul romanesc" din Geneva. Faptul a fost confirmat de Mircea Dinescu, membru al CNSAS, pe vremea aceea.

Ulterior, dl Duda a obtinut un certificat de necolaborare cu Securitatea.

Dupa casatoria din 1996, Radu Duda a intrat in Casa Regala ca in branza. Si dupa toate aparentele, imediat a inceput sa o deraieze. A urmat marea impacare dintre rege si Ion Iliescu, socanta pentru cei care nu puteau uita umilintele suferite de Majestatea Sa in anii '90, dar si retrocedarea proprietatilor familiei regale.

Casa Regala a devenit, dintr-un cenzor al Puterii, un aliat cuminte al acesteia, fapt de care Radu Duda a profitat din plin. A primit sincecura numita Reprezentant Special al Guvernului Roman pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila. A avansat ca racheta de la sublocotenent in rezerva la colonel activ si, evident, obtine un doctorat in Stiinte Militare la Academia Nationala Militara din Bucuresti.

Dar dincolo de gardul vopsit? Publicatia britanica The Guardian acuza falsificarea CV-ului dlui Duda care s-a pretins absolvent al John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard si al Colegiului George C. Marshall (din Germania), institute care au infirmat orice legatura cu domnia sa.

Si dupa ce si-a albastrit sangele, dl Duda a socotit potrivit sa candideze la presedintie, un episod penibil din care a si fost nevoit sa iasa urgent.

Princepele Nicolae a fost alungat de langa rege in conditii foarte stranii, mostenitoare a tronului este, cu incalcarea legii salice, dna Duda. Iar familia Duda joaca la vedere in echipa cu Voiculescu, Tariceanu, Iliescu, noii monarhisti.

Cum sa nu-si doreasca ei reinstaurarea monarhiei, adica inscaunarea lui Radu Duda? E ca si cum si-ar pune presedinte pe viata si fara vot. Pentru ca, din pacate, odata cu capturarea Casei Regale, monarhia romaneasca a incetat sa existe. Au ramas doar cioclii ei.

Citeste si:
Ministrul Sănătății, despre recordul îngrijorător privind cazurile de COVID-19: ”S-au făcut pentru prima dată peste 100.000 de teste”
Ministrul Sănătății, despre recordul îngrijorător privind cazurile de COVID-19: ”S-au făcut pentru prima dată peste 100.000 de teste”
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat miercuri, 26 ianuarie, că numărul record de cazuri noi de coronavirus înregistrat miercuri, 26 ianuarie, 34.255 mai exact, era de așteptat....
CCR a respins sesizarea USR. Revocarea din funcția de președinte a Senatului a Ancăi Dragu, constituțională SURSE
CCR a respins sesizarea USR. Revocarea din funcția de președinte a Senatului a Ancăi Dragu, constituțională SURSE
Curtea Constituţională (CCR) a dezbătut miercuri sesizarea făcută de către USR privind revocarea din funcția de președinte al Senatului a Ancăi Dragu. Conform unor surse din CCR, citate de...