Este oficial: Printul Paul face parte din familia regala

Marti, 14 Februarie 2012, ora 17:20
11170 citiri
Este oficial: Printul Paul face parte din familia regala

Printul Paul face parte din familia regala, in urma deciziei luate, marti, de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Decizia care a fost luata marti de ICCJ certifica faptul ca printul Paul va face parte din Casa Regala, drept nepot legitim al lui Carol al II-lea, lucru pe care il revendica de 21 de ani, transmite Realitatea TV.

In urma acestei hotarari, printul Paul are dreptul de a revendica partea sa din mostenirea Casei Regale. Niciun reprezentant al familiei regale nu a fost prezent in sala, in momentul pronuntarii deciziei.

Decizia ICCJ este una definitiva.

Printul Paul afla saptamana viitoare daca este recunoscut ca membru al Casei Regale

Printul Paul cerea sa fie recunoscut in Romania ca nepot legitim al Regelui Carol al II-lea, ca urmare a hotararii instantei de la Lisabona, din 1955, si recunoscuta de instantele din Franta si Marea Britanie.

Ultimul termen a fost pe 8 noiembrie 2011, insa verdictul a fost amanat pentru ultima zi din ianuarie, pe motivul ca judecatorii nu au avut confirmarea ca una dintre mostenitoare, domiciliata in Marea Britanie, ar sti ca este citata in proces.

Casa Regala a Romaniei nu il recunoaste ca membru cu drepturi depline si mostenitor pe printul Paul, din cauza ca acesta ar proveni dintr-o casatorie nerecunoscuta de Casa Regala, si anume cea dintre Regele Carol al II lea si Zizi Lambrino.

Litigiul dintre familia printului Paul si Casa Regala dureaza de la mijlocul anilor '50. In 1955, un tribunal din Lisabona a decis ca tatal lui Paul, Mircea Grigore Lambrino, este fiul lui Carol al II-lea.

Judecatorii portughezi au stabilit ca printul Carol Mircea Grigore al Romaniei este primul fiu nascut al regelui Carol al II-lea, cu toate drepturile de succesiune si dreptul de a purta numele tatalui sau.

Ulterior, la inceputul anilor '90, sentinta a fost recunoscuta de Tribunalul Teleorman. Regele Mihai a contestat hotararea, dar Curtea de Apel i-a respins actiunea in 2010 si procesul a continuat.

Citeste si:
"Ciolan" uriaș adus de comunitatea Declic la Congresul PNL: „După ce vă împărțiți ciolanul, desființați Secția Specială!”
"Ciolan" uriaș adus de comunitatea Declic la Congresul PNL: „După ce vă împărțiți ciolanul, desființați Secția Specială!”
Comunitatea Declic a anunțat că va organiza un eveniment în fața la Romexpo, unde are loc congresul PNL, liberalii urmând să primească, simbolic, un ciolan cu mesajul „după ce vă...
Congresul PNL resetează relația dintre partid și Klaus Iohannis: Ce ar însemna victoria lui Orban?
Congresul PNL resetează relația dintre partid și Klaus Iohannis: Ce ar însemna victoria lui Orban?
Alegerile interne din PNL nu înseamnă doar competiţia dintre Ludovic Orban şi Florin Cîţu. Se tranşează si parteneriatul dintre liberali şi preşedintele Klaus Iohannis. O eventuală...
Sursa: Ziare.com