Fotografii inedite cu regele Mihai se vand la pretul unei perechi de blugi

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 10:28
4147 citiri
Fotografii inedite cu regele Mihai se vand la pretul unei perechi de blugi
Foto: Arhiva Facebook/Arhiva Casa Regala a Romaniei

Mai multe fotografii cu regele Mihai vor fi scoase la licitatie miercuri la palatul Cesianu-Racovita din centrul Capitalei.

Totodata se va pune in vanzare un bust al regelui Mihai realizat de Gheorghe Leonida, artistul care a sculptat statuia gigantica a lui Iisus din Rio de Janeiro.

Preturile incep de la 35 de euro.

Lucrarile lui Gheorghe Leonida (1893 -1942) sunt mai putin cunoscute in Romania din cauza ca regimul comunist le scosese din istoria artei nationale. Artistul isi atrasese oprobiul fostului regim tocmai din cauza ca portretizase toti membrii Familiei Regale. Abia dupa 1990 arta lui Leonida a inceput sa se bucure din nou de aprecierea criticilor de arta din tara noastra.

Participantii la licitatia regala vor avea ocazia sa cumpere si cateva fotografii foarte putin cunoscute cu regele Mihai, dar si imagini care au facut istorie dupa ce aparusera in presa interbelica. Cea mai ieftina dintre aceste fotografii ar urma sa costa 35 euro (circa 160 lei - n.red.), potrivit TVR.

Totodata se vor vinde carti rare semnate de Carmen Sylva, de regina Maria, de Mihail Kogalniceanu, de Petru Maior, de Gheorhe Sincai si de Nicolae Balcescu. In plus, se va putea licita pentru diverse fotografii cu Bucurestii inceputului de secol XX.

Obiectele scoase la vanzare fac parte din colectia lui Emanuel Erena, un pompier pasionat de regalitate.

#licitatie Casa Regala a Romaniei, #bust regele Mihai Gheorghe Leonida, #fotografii regele Mihai vanzare pret , #Casa Regala