"Jubileul 90" al Regelui Mihai, marcat de festivitati, gale si spectacole

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 22:46
4128 citiri
"Jubileul 90" al Regelui Mihai, marcat de festivitati, gale si spectacole
Foto: Arhiva

Casa Regala a Romaniei va organiza pana pe data de 10 noiembrie o serie de evenimente festive cu ocazia implinirii varstei de 90 de ani a Regelui Mihai, urmand ca Majestatea sa sa ofere un dineu la care vor participa peste 120 de membri ai unor familii regale din Europa si Asia.

Potrivit reprezentantilor Casei Regale, Regele Mihai va participa marti, 25 octombrie, la sedinta solemna a Camerelor reunite ale Parlamentului, si va oferi forului legislativ drept cadou un bust al Regelui Carol I.

In privinta discursului din Parlament, reprezentantii Casei Regale au precizat luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca Regele Mihai a primit invitatia ca "un fapt firesc" si "de bun-simt" din partea alesilor.

Anterior, in perioada 21-24 octombrie, Majestatea Sa va primi sambata, la Palatul Elisabeta, o delegatie a Asociatiei Fostilor Detinuti Politici, precum si o delegatie a Scolii generale "Regele Mihai" din Bucuresti, unitate care ii poarta numele din anul 2010.

Duminica, Regele va primi tot la Palatul Elisabeta reprezentanti ai Bisericii greco-catolice din Bucuresti, ulterior intalnindu-se cu oficialitati ai Republicii Cehe, din partea carora va primi titlul de Cetatean de Onoare al orasului Kromeriz.

Luni, 24 octombrie, Regele Mihai va oferi un pranz oficial la BNR unor personalitati romanesti, iar seara va participa, impreuna cu mai multi membri ai Familiei Regale, la Gala anuala a Fundatiei Principesa Margareta la Ateneul Roman, unde va fi organizat un concert al Orchestrei Filarmonice George Enescu.

In cursul zilei de marti, dupa discursul din Parlament, care va coincide cu ziua de nastere a Regelui, Majestatea sa va participa la un spectacol de gala la Opera Nationala, unde vor fi prezenti si membri ai Familiilor Regale din Europa si Asia. Reprezentantii Casei Regale au precizat luni ca vor fi prezenti aproximativ 120 de membri ai Caselor Regale, promitand "surprize placute" in ceea ce priveste lista participantilor.

Gala va putea fi urmarita gratuit de bucuresteni, in parcul din fata Operei Nationale, unde Primaria Municipiului Bucuresti va instala ecrane si sistem de amplificare pentru ca spectacolul de pe scena sa poata fi urmarit in aer liber de 5.000 de persoane. Potrivit programului, Majestatea Sa va aparea pe treptele Operei, dupa incheierea spectacolului de gala, pentru a saluta bucurestenii.

Tot in cursul zilei de marti, familia regala va oferi un dineu la Palatul CEC, unde vor fi prezenti reprezentantii Caselor Regale din Europa si Asia si o serie de invitati din strainatate.

Miercuri, cu participarea acelorasi invitati, Regele va oferi un "brunch" la Palatul Elisabeta, urmat de spectacolul "Royal Fashion", la Sala Rapsodia din Bucuresti, organizat de compania de teatru Passe Partout Dan Puric.

Joi, 27 octombrie, Regele va decora o serie de personalitati la Palatul Elisabeta.

Casa Regala a organizat si o serie de evenimente in onoarea Regelui Mihai, cu participarea altor membri ai Casei Regale, in perioada 21 octombrie - 10 noiembrie.

Regele Mihai va implini marti, 25 octombrie, varsta de 90 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se redeschide Domeniul Regal de la Săvârșin. Evenimentele programate în această primăvară
Când se redeschide Domeniul Regal de la Săvârșin. Evenimentele programate în această primăvară
Domeniul Regal de la Săvârşin se redeschide pentru vizitatori la finalul lunii aprilie, cu un târg de primăvară şi un festival culinar, anunţă reprezentanţii Casei Regale pe paginile de...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Regele Mihai aniversare, #regele mihai jubileu 90 ani, #Casa Regala a Romaniei , #Casa Regala