Magia istoriei in trenul regal (Galerie foto)

Duminica, 30 Noiembrie 2014, ora 09:36
6529 citiri
Magia istoriei in trenul regal (Galerie foto)

Agitatie mare la Gara Sinaia in acest weekend. Turisti si localnici se inghesuie pe peron pentru a vizita trenul regal.

Garnitura a fost comandata de regele Ferdinand I in 1926 si a fost livrata Romaniei dupa moartea acestuia, in anul 1928.

Din 2012, trenul renovat, dar pastrandu-si autenticitatea si aerul de epoca, a reintrat in uzul familiei regale, care il foloseste pentru calatorii simbolice, cum este si cea din aceste zile, prilejuita de aniversarea Marii Uniri. In rest, trenul este pastrat la Mogosoaia, intr-un regim special.

Trenul a plecat sambata dimineata din Gara Baneasa, avandu-i la bord pe principesa Margareta si principele Radu, insotiti de principesa Maria si principele Nicolae, precum si arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica principesei Ileana a Romaniei, impreuna cu sotul ei, baronul Hanns-Ulrich von Holzhausen.

In timp ce membrii familiei regale organizeaza in acest weekend mai multe evenimente oficiale la Sinaia, trenul isi asteapta cuminte stapanii pe peronul garii din statiunea prahoveana.

Garnitura a putut fi vizitata gratuit sambata dupa-amiaza si asteapta oaspeti curiosi si duminica, intre orele 10-18.

Daca la exterior te surprinde tricolorul locomotivei, geamurile impecabil de curate si vopseaua nestirbita, in interior parca patrunzi intr-o lume demult apusa.

Cu fotolii de piele de Cordoba, lampi din cristale de Bohemia si sticla de Murano si radiouri de pe vremea strabunicii, unul fiind inca functional, trenul este o pagina de istorie pe roti.

Luni, 1 decembrie 2014, cu ocazia Zilei Nationale, principesa Margarteta si principele Radu vor efectua un drum simbolic, ce aduce un omagiu regelui Ferdinand si reginei Maria.

Pe durata calatoriei, in Vagonul Sufragerie, vor fi primiti reprezentanti ai autoritatilor locale si ai societatii civile.

Trenul regal va pleca la ora 09:08 din Gara Sinaia si va opri in Ploiesti, Buzau, Ramnicu Sarat, Focsani. Seara va ajunge inapoi la Gara Baneasa din Bucuresti.

Citeste si:
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Traian Băsescu a atacat la Curtea Constituţională, prin intermediul instanţei de judecată, modificările aduse Legii 406/2001, prin care i-au fost retrase privilegiile cuvenite foştilor...
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate şi în luna mai. Pe locul al doilea se situează ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, urmat de ministrul Energiei Virgil Popescu, ambii...